AZ Delta

Chris Cardon en Jeroen Beeuwsaert in de rol van wilde weldoeners voor AZ Delta

ROESELARE - De West-Vlaamse ondernemers Chris Cardon (Ziphius) en Jeroen Beeuwsaert (Beeuwsaert Construct) deden een opvallende schenking aan het nieuwe Roeselaarse ziekenhuis AZ Delta. Vijfhonderd handgels werden op de stoep afgezet en in dank aangenomen door Ann-Sophie Vantornhout namens AZ Delta.

Ziphius Therapeutics, het biotechbedrijf van CEO Chris Cardon, en het West-Vlaamse bouwbedrijf Beeuwsaert Construct, schonken deze week 500 handgels aan de directie van AZ Delta in Roeselare. Bedoeling is enerzijds om verdere verspreiding van corona binnen het ziekenhuis tegen te gaan, en anderzijds zoveel mogelijk personeel, toeleveranciers en patiënten positief te sensibiliseren en te motiveren in de strijd tegen Covid-19.

Het Brugse (Oostkamp) Ziphius bestudeert genetica met de bedoeling de strijd aan te binden met uitzonderlijke virussen, zoals ook met corona. Als het vaccin wordt gevonden, kunnen grote farmabedrijven er mee aan de slag om vaccins te maken. In de thuisbasis Oostkamp en het labo te Gent, wordt nu met man en macht gezocht om een vaccin tegen corona mogelijk te maken.

“Maar de huidige medische crisis, heeft ons ook aan het denken gezet of we nog andere zaken konden doen”, aldus CEO Chris Cardon van Ziphius. “Daarom hebben we ook Ziphius Care opgestart, een dochteronderneming die instaat voor de ontwikkeling van OTC-middelen, gelinkt met de onderzochte virussen. Zo produceert Ziphius Care enerzijds handgels op basis van alcohol – waarvan de inkomsten integraal geïnvesteerd worden in het vaccin onderzoek tegen corona - maar anderzijds zijn ze ook volop bezig met de ontwikkeling van immuniteitsondersteunende voedingssupplementen en respiratoire medische hulpmiddelen. Ik ben ook uiterst dankbaar en trots met de sociale inzet van een bedrijf als Beeuwsaert die deze schenking steunt. Naast werkgelegenheid en het ontwikkelen van  unieke producten geven we op die manier ook iets terug aan de gemeenschap.”