Vlerick P

David Vlerick loopt in spoor van vader Philippe

KORTRIJK - Nu hij 63 is geworden denkt Philippe Vlerick ook stilaan aan het doorgeven van de fakkel, alhoewel hij -bezige bij als hij is - ook erg actief blijft in al zijn functies. Philippe Vlerick bekleedt twee handen vol mandaten. Bij UCO krijgt David Vlerick een bestuursmandaat aangeboden waar hij naast zijn vader zal mogen zetelen.

Het is de krant De Tijd die het nieuws meldt. David Vlerick is jurist van vorming en deed al heel wat ervaring op bij grote namen zoals de Zwitserse bank UBS en het hoog aangeschreven investeringsfonds 3i. Volgens vader Philippe Vlerick is het de bedoeling dat zijn kinderen mettertijd meer van zijn mandaten overnemen. Baron Philippe Vlerick is als bestuurder onder meer aan de slag bij KBC, Exmar, Hamon, Oxurion, Smartphoto, Besix en Etex. Daarnaast heeft hij ook nog zijn eigen Vlerick Group en zijn bedrijven BIC Carpets en UCO.

Philippe Vlerick maakt in De Tijd heel duidelijk dat hij er nog niet aan denkt om te stoppen en even actief blijft als voordien. Maar het gezegde indachtig 'gouverner c'est prévoir', neemt hij nu al de eerste maatregelen. Philippe Vlerick en zijn vrouw Patricia Bouckaert hebben vier kinderen: Michael, David, Eline en Barbara.