Callewaert Davy 23

Davy Callewaert wordt eerste general manager van nieuwe eersteklasser basketclub Kortrijk Spurs

KORTRIJK - Het Kortrijkse 'basketbedrijf' House of Talents Spurs heeft recent sportieve geschiedenis geschreven. Volgend jaar maakt de club, die het grootste aantal leden telt in België, terug zijn opwachting in de hoogste klasse. Ruim veertig jaar later. Onder de kundige leiding van voorzitter en ondernemer (House of Talents) Steve Rousseau wordt, naast het sportieve, ook werk gemaakt van een professionele structuur. Voor het eerst krijgt de club een general manager. De keuze viel op Davy Callewaert. 

Davy Callewaert moet de sportieve club leiden als was het een bedrijf. Hij heeft alvast de nodige skills in het leiding geven. Zo onder meer bij de HR-bedrijven Cortenstaal DC en Maison Rouge. Ook de wereld van de sport is hem verre van onbekend.

Tussen 2017 en 2022 leidde hij als algemeen directeur de organisatie Sportwerk Vlaanderen, een decretaal erkende vzw met 1.200 personeelsleden, 12 miljoen euro omzet. Callewaert liet de sportieve vzw groeien met double digits. Nog eerder werkte hij onder meer als ambtenaar voor Wevelgem en de Stad Kortrijk (steeds met focus op sportbeleid en vrije tijd) alsook voor de waterintercommunale TMVW/Farys. Aan ervaring geen gebrek dus bij Callewaert.

Multifunctioneel

Davy Callewaert is van opleiding een regent LO. Na die studies bekwaamde hij zich via allerlei post-vormingscursussen, onder meer in bestuursrecht en vennootschapsrecht. Hij noemt zichzelf een grote aanhanger van managementgoeroes zoals Jef Bezos of Elon Musk.

Met Callewaert krijgt Kortrijk Spurs alvast een ‘go to guy‘, een disruptor, een commerciële coach, een people manager en een motivator. Iemand die ook weet ook hoe het er op een basketterrein aan toe gaat, want hij trad zelf twintig jaar lang in competitie.