Vrijwilligers RSL Vrijwilligers RSL

Dewaele Vastgoed zet kapitale stap in de hoofdstad

ROESELARE - Dewaele Vastgoed zet een nieuwe strategische stap in Brussel. De West-Vlaamse groep van CEO Filip Dewaele legt in de hoofdstad de hand op het lokale NOA, een belangrijke speler. NOA wordt de facto én juridisch geïntegreerd binnen Dewaele. De eigenaars van NOA nemen gelijktijdig ook een minderheidsparticipatie in Dewaele. Leuk weetje: het groene vierkant van NOA wordt in de Brusselse agglomeratie nu overal vervangen door de rode West-Vlaamse bol van Dewaele. Om Willy Naessens te parafraseren: alweer een rode bol van Dewaele.     

In het voorjaar van 2021 heet Dewaele Vastgoedgroep het Brusselse NOA real estate welkom in de West-Vlaamse familie. "Team NOA vormt de ideale aanvulling op ons bestaand vastgoedhuis in Brussel", zo heet het officieel in het persbericht.
NOA real estate is een Brussels vastgoedkantoor opgericht in 2004. Hun focus ligt op residentieel vastgoed, met een sterk verhuurdepartement onder andere gericht op expats. Naast verkoop van bestaand vastgoed heeft NOA ook veel nieuwbouwprojecten in portefeuille, en heeft het team ook een jarenlange ervaring in het adviseren van projectontwikkelaars. Kortom, een erkend speler op de Brusselse vastgoedmarkt. "We staan bekend om onze professionele en meertalige service, ons kwaliteitsvol werk en onze vlekkeloze opvolging", aldus Kristien Viaene van NOA.

Gedeelde waarden en normen

NOA real estate en Dewaele beklemtonen allebei dat ze dezelfde filosofie delen over de business. Ook bij NOA staat de klant op nummer één en is teamwork de drijvende factor. “ Kristien en ik kennen elkaar al jaren, hebben samen al meerdere nieuwbouwprojecten tot een goed einde gebracht en hebben altijd zeer open met elkaar overlegd. We twijfelen er niet aan dat we gezamenlijk sterker uit deze integratie gaan
komen”, aldus CEO Filip Dewaele.

Volgens Kristien Viaene van NOA is het ook een zaak van innovatie. “De sterk evoluerende vastgoedmarkt maakt het noodzakelijk om te investeren in digitalisering en automatisering, aangevuld met een menselijke focus op service en advies", zegt ze. "Daarvoor heb je voldoende schaalgrootte en dus een partner als Dewaele nodig.”

Volledige integratie

Dewaele was met een eigen kantoor al bescheiden aanwezig in Brussel, maar vanaf nu dus meer expliciet. De twee teams, dat van Dewaele in Brussel en dat van NOA (zo'n 20 man sterk), worden nu gesmeed tot één geheel dat onder de dagelijkse leiding zal staan van Jean-Pierre Pesch en Kristien Viaene. Deze beiden nemen ook een minderheidsparticipatie in Dewaele.

De deal gaat gepaard met het formuleren van nieuwe groeiambities. "We zijn ervan overtuigd dat de integratie van NOA real estate en Dewaele Vastgoedgroep een meerwaarde kan leveren aan onze Brusselse vastgoedklanten", zegt Filip Dewaele. “Onze succesvolle en performante digitale marketing gecombineerd met een sterk IT-platform, ons netwerk van kantoren en onze goed opgeleide en gespecialiseerde medewerkers, dat alles zorgt ervoor dat we ons helemaal klaar voelen om onze groeiplannen in de hoofdstad uit te voeren.”