De Cnop Dirk wielerteam

Dirk De Cnop (Ostend Air College) stapt als sponsor in wielerteam voor de jeugd

OOSTENDE – Ondernemer Dirk De Cnop, bekend als grootaandeelhouder en operationeel CEO van de pilotenschool Ostend Air College, zet een eerste stap als sponsor van twee jeugdwielerteams (junioren en nieuwelingen). De Cnop is een sportfanaat. In het wielrennen schuilt een metafoor voor het het bedrijfsleven, vindt de dynamische ondernemer.

"Na een periode van 15 jaar als scheidsrechter in het voetbal nam het wielrennen de bovenhand en werd de passie alleen maar groter door het op de voet volgen van de prachtige carrière van Philippe Gilbert, vertelt de minzame Dirk De Cnop. Hij heeft zich nu geëngageerd om drie West-Vlaamse jeugdteams uit de regio Brugge-Bredene-Oudenburg-Oostende kansen te geven om te slagen in hun opzet en mooie sportieve prestaties neer te zetten.

"Onze huidige CQA ploeg is effectief ontstaan uit gesprekken met onze ploegleider Rik Devoogdt", aldus Dirk De Cnop. "Het feit dat we in het CQA team met jeugd bezig zijn uit dezelfde leeftijdscategorie als onze selecties voor het rekruteren van lijnpiloten bij Ostend Air College, sprak me enorm aan. In beide gevallen -sport of in mijn eigen opleidingscentrum - gaat het om dezelfde doorzetting en grinta. Wat renners nodig hebben om te winnen heb je ook nodig om te slagen als lijnpiloot, beide zaken hebben dan ook meer met elkaar gemeen dan men op het eerste gezicht zou denken. Bovendien gaan we in Vlaanderen misschien geen echte toekomstige kampioenen meer hebben als we niet terdege onze jeugd opleiden. Dat maakte het voor mij allemaal de moeite waard."

Dirk De Cnop treedt als sponsor niet alleen in de arena. Hij heeft ook twee andere bedrijven mee in bad getrokken. De bandencentrale Quality Tyre Service (QTS) uit Bredene, waar De Cnop ook mede aandeelhouder is, is er één van. "Mijn vennoot Serge Dubois en zijn zoon delen ook exact dezelfde passie voor de koers." Derde partner is het snel groeiende Mechelense IT-advieskantoor Canguru van CEO Geert De Winter.