Duco Persfoto

Duco bouwt nieuwe hoofdzetel

VEURNE - De autosnelweg die Brugge en het hinterland verbindt met Noord-Frankrijk zal er in de toekomst wat anders uitzien. Pal naast die snelweg zal Duco een nieuwe hoofdzetel neerpoten in Veurne. Een gevolg van de alsmaar stijgende groei. In 2021 hoopt Duco zijn 30ste levensjaar te kunnen vieren in het gloednieuwe gebouw.  Met het nieuwe burelencomplex kan de West-Vlaamse ventilatiespecialist uit de Westhoek dan ook meteen een visitekaartje afgeven op het vlak van duurzame ventilatie in combinatie met architecturale zonwering.  

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1991 gaat het de ventilatie- en zonweringspecialist voor de wind. Zowel de omzet als het aantal medewerkers zitten onophoudelijk in stijgende lijn. De gevolgen laten zich raden, want om het personeel te kunnen huisvesten, is er dringend nood aan uitbreiding van de bestaande infrastructuur.

Een nieuw kantorencomplex is een logische stap. De bedrijfssite met een totale oppervlakte van 101.000 m² is nagenoeg volgebouwd. In vier jaar tijd steeg de omzet immers met 111 % en wierf het bedrijf 123 extra werkkrachten aan. Bovendien werd recent een nieuw logistiek centrum gebouwd, waarbij ook de komst van een nieuw volautomatische poederlakkerij een feit was. Ook het bestaande zonnepanelenpark werd verdubbeld tot 6.015 panelen die de hele site op die manier energie neutraal maakt op het vlak van elektriciteitsbehoefte. Dat alles was de voorloper van de grootschalige uitbreiding van de bedrijfsinfrastructuur met een hypermodern burelencomplex, goed voor een totale oppervlakte van 7.500 m² kantoorruimte, waarmee afgelopen zomer gestart werd.

Optimaal werkklimaat

Naast oog voor esthetiek en een strakke architectuur, wordt het nieuwe burelencomplex voorzien van de nieuwste duurzame technieken die zorgen voor een gezonde omgeving én een energie neutraal gebouw. Zo wordt er gebruik gemaakt van een ingenieus systeem van geothermie met betonkernactivering voor het verwarmen en koelen. Dat vormt samen met een slim systeem van vraaggestuurde natuurlijke ventilatie en intensieve nachtventilatie voor een aangenaam en bovenal gezond werkklimaat. Absolute eyecatcher voor de gevel is de structurele buitenzonwering met rechthoekige design lamellen die zorgen voor een optimaal werkklimaat en een maximale daglichttoetreding, waardoor oververhitting tijdens de warme zomermaanden geen kans krijgt.