Vermeulen Edouard 24

Edouard Vermeulen (Natan) ziet nichtje Marie-Charlotte Vermeulen mee in zijn spoor lopen

IEPER - Van een formele opvolging is zeker nog geen sprake. Daarvoor is Ieperling Edouard Vermeulen bij 'zijn' Natan nog te ambitieus en nog elke dag super gedreven bezig. Maar in zijn voetspoor draait nichtje Marie-Charlotte (dochter van de broer van Edouard Vermeulen) toch al geruime tijd mee in het modehuis. Ooit - time will tell, zei ze recent in een interview  - wordt zij misschien wel diegene die haar nu al legendarische nonkel opvolgt. 

In het blad Nina werd Marie-Charlotte Vermeulen (36) geportretteerd. Daar zegt ze dat ze al van in haar jeugd een grote passie heeft voor alles wat met creativiteit te maken heeft. Haar vader was notaris en haar moeder advocate, en die twee klassieke richtingen wilde ze zelf vooral niet inslaan. Na haar studies (grafisch ontwerp aan Sint-Lukas in Brussel) kwam ze bij Natan en onder de vleugels van 'nonkel Edouard' terecht.

Haar bewondering voor zijn werk is bijzonder groot. "Maar het is soms moeilijk om het nichtje te zijn van iemand die zo'n persoonlijkheid heeft en zo bekend is als Edouard", bekent ze ootmoedig in het blad Nina. "Mensen denken soms dat ik het op een schoteltje gepresenteerd krijg bij Natan. Maar ik moet altijd op mijn best zijn om hem fier te maken. Maar ik prijs me ook gelukkig want mijn werk is ook mijn leven."

Nieuwe mogelijkheden voor Natan?

Op de vraag of zij op termijn de opvolgster wordt, luidt het antwoord: "Ik sta er voor open maar ik zie hem nog niet meteen op pensioen gaan want hij leeft voor Natan." Maar ze ziet ook een groeipad voor Natan dat nu eigen winkels heeft in België, Nederland en Frankrijk. "Volgens mij zijn er nog mogelijkheden in Azië en de Amerika", aldus nog Marie-Charlotte Vermeulen.

foto: Natan