Godderis Goed Doel

Fiduciaire Godderis schenkt cadeaucheques van 2.500 en 5.000 euro aan elke nieuwe rekruut

ROESELARE - Het was recent nog in de media. De job van accountant is de top 10 van knelpuntberoepen binnen geslopen. Iets wat wij al langer voelen uiteraard, zegt men bij Fiduciaire Godderis uit Roeselare. Daarom wordt nu een uniek voorstel gelanceerd. Zo mag elke nieuwe collega 2.500 euro cadeau geven aan een goed doel en 5.000 euro spenderen aan teamactiviteiten. "We geloven dat dit als mens veel gelukkiger maakt dan de eenmalige financiële beloning die soms wordt toegepast in de sector", luidt de boodschap. "Op deze manier doen we niet alleen iets goed voor de maatschappij, we maken het ook direct leuk voor alle collega’s. Kortom, een win-win."

Alle middelen zijn goed om de krapte op de arbeidsmarkt te lijf te gaan. Fiduciaire Godderis heeft in elk geval iets origineels bedacht, waar nieuwkomers zich best zullen kunnen in vinden: ze krijgen met name een waardevolle cadeaucheque voor het goede doel.

“Wij weten dat sommige bedrijven bonussen geven om je puur door financiële redenen naar hen te lokken”, aldus zaakvoerder Francky Godderis. “Daar zijn we niet blind voor, maar dat past helemaal niet bij onze stijl als familiaal accountancykantoor. Uiteraard is een goede verloning cruciaal maar het uitsluitend financieel gedreven werken staat haaks op ons DNA. Daarom lanceren wij dit opvallend initiatief. Want na een eigen studie bij accountants bleek dat veel van hen de job graag doen om een ander te helpen. Op deze mentaliteit willen wij verder inzetten.”

Samen beter dan alleen

In plaats van een bonus voor zichzelf te krijgen mag elke nieuwe collega bij de start 2.500 euro cadeau doen aan een goed doel naar keuze. “We geloven dat dit je als mens veel gelukkiger maakt dan de éénmalige financiële beloning”, zegt Francky Godderis. “Ook de huidige medewerkers zijn fan van het initiatief. Want naast de steun voor een goed doel krijgt de nieuwe collega op twee jaar ook nog een budget van 5.000 euro om
groepsactiviteiten te laten organiseren. Op deze manier doe je niet alleen iets goed voor de maatschappij, je maakt het ook direct leuk voor je nieuwe collega’s. En samen iets beleven is altijd leuker dan alleen.”