Filip Balcaen gooit zich opnieuw op Brussels vastgoed

SPIERE - De Victoria Regina Tower, aan de Brusselse Kruidtuinlaan, wordt mede eigendom van Filip Balcaen en zijn vennootschap Baltissimmo. Het gebouw wordt momenteel nog gerenoveerd. Het prestigieuze gebouw wordt door Filip Balcaen aangeschaft middels een samenwerking met Downtown Real Estate. Het nieuws is afkomstig van de website derijkstebelgen.be.

Filip Balcaen is bekend als gewezen eigenaar van vloerbekledingsbedrijven Balta en IVC, die hij allebei verkocht. Nu is hij co-eigenaar en mede bestuurder bij het Amerikaanse Mohawk. Balcaen heeft samen met Downtown Real Estate de vennootschap Victoria Regina Tower opgericht, met een kapitaal van 15 miljoen euro. Volgens de website derijkstebelgen.be wordt de aankoopakte eerstdaags onderschreven bij de notaris.

De toren is momenteel in Spaanse handen. De Victoria Regina Tower stond eerder bekend als de IBM-toren en telt 22 verdiepingen, goed voor 25.000 vierkante meter kantoren. IBM liet de toren destijds optrekken om als hoofdkwartier van de Belgische operaties dienst te doen. De laatste gebruiker was de federale politie. Momenteel ondergaat de toren, afgewerkt in 1978, een grondige renovatie. De verticale lijnen in de gevel maken plaats voor een horizontaal motief.

Balcaen en Downtown kochten eerder ook al Polaris, een kantoorgebouw langs de Albert II-laan. Dat wordt eveneens grondig gerenoveerd en krijgt de nieuwe naam Seven.