Hof van Cleve 24 Thomas Van Der Veken. Foto: Inge Kinnet

Floris Van der Veken (nieuwe Hof van Cleve) verlaagt de prijzen drastisch

KRUISEM - Nog drie weken, tot 22 december, is Peter Goossens de baas van Hof van Cleve. Na nieuwjaar neemt zijn keukenchef Floris Van der Veken (34) de zaak over en kost het menu geen 490 euro meer, maar een heel pak minder. Eten in Hof van Cleve wordt meer dan de helft goedkoper.“Maar ik ga niet inbinden op de kwaliteit”, aldus Floris Van der Veken.

Floris Van der Veken (34) die de zaak overneemt, deed zijn uitspraken in Het Nieuwsblad. Op 22 december serveert Peter Goossens zijn allerlaatste menu. Dik twee weken later, op 10 januari volgend jaar, heropent Floris Van der Veken Hof van Cleve 2.0. Hij is de man die al jaren de keukenbrigade van Hof van Cleve leidt. Peter Goossens zelf zei al meermaals dat hij alle vertrouwen heeft in zijn opvolger.

Vanaf vandaag kan je op de website reserveren voor het ‘nieuwe’ Hof van Cleve. “Het gaat er een beetje anders uitzien”, zegt Van der Veken in Het Nieuwsblad. "Een nieuwe huisstijl, nieuwe branding, wat veranderingen aan het interieur. Het mag allemaal wat jonger. Maar het restaurant en ook de naam blijven: gastronomie met de allerbeste producten.”

Hetzelfde maar anders

Van der Veken werkt nog drie weken voor Goossens. “Daarna ga ik me twee weken opsluiten in het restaurant om mijn eerste eigen menu voor te bereiden”, zegt hij nog in dezelfde krant. "Ik wil geen commentaar krijgen op de prijzen. Ik begin van nul. Ik wil me bewijzen. Het vijfgangenmenu komt op de kaart voor 165 euro, voor zeven gangen zal je 195 betalen. Zonder in te boeten op kwaliteit. Ik ga met dezelfde topproducten blijven werken. Hof van Cleve staat daarvoor. Ik ben zo opgeleid."

foto: Het Nieuwsblad/Mediahuis