Fun failliet Themabeeld failliete Fun-winkel.

Fun vraagt faillissement aan

BRUGGE - Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook bevestigd. De retailgroep Fun (24 winkels, meer dan 200 medewerkers) heeft het faillissement aangevraagd. In West-Vlaanderen worden zeven winkels getroffen, met name die in Brugge, Roeselare, Oostende, Torhout, Ieper, Vichte en Veurne

Fun zat financieel al langer in slechte papieren. Het nieuws van het faillissement komt dan ook niet helemaal als een verrassing. Tot op heden was het niet gelukt een overnemer te vinden, ook al was er volgens Fun zelf 'behoorlijk veel interesse'.

De kandidaten wachten tot het faillissement is uitgesproken om dan mogelijk een doorstart te maken in 11 van de 24 winkels, zo meldt Fun zelf in een persbericht. “De lonen van het personeel zullen volledig uitbetaald worden”, aldus de directie. “Parallel wordt het faillissement aangevraagd en het dagelijkse beheer zal worden overgenomen door de curatoren die aangesteld worden door de ondernemingsrechtbank.”

Fun was oorspronkelijk het bedrijf van de Brugse ondernemer Bart Coeman die jaren terug al zijn aandelen verkocht om door te gaan met een ander retailconcept onder de naam Yess. Yess staat bekend als de (kleine) West-Vlaamse tegenhanger van het wel bekende Action. Yess telt acht winkels en Coeman wil er dit jaar nog twee nieuwe bij. Coeman begont ooit vanuit zijn thuisbasis Aartrijke met zijn eigen Coemancenters, die de voorlopers waren van de Fun-keten.