Knokke Restaurant_Knokke-scaled-900×600-c-center

Gault&Millau Knokke roemt de culinaire ontdekkingen van de kuststad

KNOKKE - In Knokke werd de Gault&Millau die helemaal aan de kuststad is gewijd, officieel voorgesteld. Het zorgt voor een  wandeling langs de betere culinaire adressen. 

 

De inspecteurs van Gault&Millau gingen de afgelopen maanden uitgebreid op pad in Knokke-Heist op zoek naar de lekkerste adressen uit de regio. Volledig onafhankelijk selecteerden ze meer dan 150 referenties verdeeld over 3 verschillende categorieën met meer dan 30 nieuwe referenties:
•   Een gastronomische selectie met Gault&Millau score en toekenning van de koksmutsen.
•   Een Knokke-Heist “Special Selection” met diverse leuke extra adressen om te eten en drinken.
•   Een selectie ambachten en winkels zoals bakkers, beenhouwers, traiteurs, vishandelaars, ijssalons en wijnwinkels.
Er komen in de gids ook enkele extra thema’s aan bod zoals interviews met hospitality professionals, de markten, een redactioneel stuk over de gastronomische identiteit van de Zwinregio, de keuken van AZ Zeno en de beachbars.

Nieuwe referenties en stijgers

In Knokke-Heist vind je toprestaurants die aan elke smaak beantwoorden. De nieuwsbrief van Knokke-Heist zette de topscores binnen de nieuwe culinaire gids even op een rijtje.

De hoogst gequoteerde restaurants in de gids zijn: Bartholomeus (18/20), Sel Gris (17/20), Cuines,33 (16,5/20), Il Trionfo (15,5/20), Caillou (15/20) en Escabèche (15/20).
De inspecteurs ontdekten verder heel wat nieuwe culinaire referenties tijdens hun ontdekkingstocht in Knokke-Heist voor de gastronomische Gault&Millau selectie: Bablut, Dely’s, Dunas, Le P’tit Bedon, La Rigue (van Peter Goossens in la Réserve) en La Sirène.
In de gids kan je tevens enkele stijgers spotten. Een aantal restaurants werden door de recensenten beloond met een hogere score zoals Cédric en Cwart.