Nieuws West-Vlaanderen Geert Malysse tekent voor ongeziene stunt: een marathon lopen in elke land van de EU

Geert Malysse tekent voor ongeziene stunt: een marathon lopen in elke land van de EU

Geert Malysse tekent voor ongeziene stunt: een marathon lopen in elke land van de EU

KORTRIJK – Ondernemers zijn dromers. Geen dagdromers maar  realistische idealisten die hun dromen achterna gaan. Binnen hun bedrijf maar ook daarbuiten. Zo ook de West-Vlaamse ondernemer Geert Malysse, zoon van de betreurde Marc Malysse (Sterima). Jaren terug pakte joggingfanaat Geert met een gedurfd plan uit: een marathon lopen in elk land van de EU. Sinds Nu is de missie volbracht.    

De cirkel is rond voor Geert Malysse. Recent kon hij ook de laatste twee bestemmingen (Riga in Letland en Krakau in Polen) afvinken waardoor het ultieme doel (‘in elk van de landen van de Europese Unie een marathon lopen’) gerealiseerd werd. Een sportieve stunt van formaat want een marathon loop je niet zomaar. In België liep hij eerder al een marathon maar op 22 oktober wil Malysse in Brussel alsnog eens slotakkoord schrijven. Overigens liep de loper in hem ook in diverse andere werelddelen een 42 kilometer run.

Merkwaardig aan het verhaal van Geert Malysse is niet alleen de sportieve prestatie. In de hele familie Malysse schuilt een groot hart, en bij Geert is dat niet anders. Hij liep zijn marathons ook steevast met een sociaal doel voor ogen. Hij zamelt persoonlijk geld in voor drie goede doelen: de verenigingen De Rode Lopers (strijd tegen kanker), CAW West-Vlaanderen (dat op komt voor een harmonieuze samenleving zonder uitsluiting) en Het Streekfonds West-Vlaanderen (dat sociale projecten steunt).

info: www.eurocityrun.be

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Heidi V. 2022-06-28 09:27:49

Proficiat!

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.