dumarey guido

Guido Dumarey wil wel investeren maar mag niet

KORTRIJK - De Franse media maakt dezer dagen melding van het njet dat de West-Vlaamse investeerder Guido Dumarey kreeg vanuit Amerikaanse hoek. De Amerikaanse autobouwer Ford sluit nog liever zijn vestiging in de buurt van Bordeaux dan ze te verkopen aan de Bruggeling.

Guido Dumarey heeft zich al meer dan eens geprofileerd als turn around manager van niveau. In Frankrijk is hij niet aan zijn proefstuk toe en wist een zekere reputatie op te bouwen. In de regio Elzas-Lotharingen, en meer bepaald in Straatsburg, nam de hyperdynamische Bruggeling een zieltogende fabriek voor versnellingsbakken over van General Motors, en maakte van een dode mus een fiere eend.

Nu de Ford-fabriek in de regio Aquitaine met sluiting wordt bedreigd (900 jobs op de helling), meldt Dumarey zich opnieuw om de zaak open te houden en opnieuw te rendabiliseren. Maar dat is zonder Ford zelf gerekend dat sluiting verkiest boven een turn around. Begrijpe wie begrijpen kan. Guido Dumarey kan alvast rekenen op de steun en sympathie vanuit Franse politieke hoek. De Franse minister van Economie Bruno Le Maire zegt een goed oog te hebben in Dumarey omdat hij op vlak van turn arounds al een en ander heeft bewezen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.