haacht

Haachts productiehuis zorgt voor feestelijke opening KMSKA

HAACHT/WESPELAAR - Tijdens het openingsweekend van het KMSKA zorgde het Haachtse Event- TV- en Videoproductiehuis Sylvesterproductie voor een openluchtfestival.

Meer dan een decennium werd er naar dit moment toegeleefd. En eindelijk was het dan zover. Nadat het elf jaar in de steigers had gestaan, werd op zaterdag 24 en zondag 25 september de heropening van het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) gevierd met een kunstzinnig festival. Een weekend lang bruiste het van de feestelijke activiteiten binnen en buiten het museum. Het Haachtse productiehuis Sylvester had de eer om in te staan voor de productionele uitvoering voor het Openingsfestival op het museumplein.

Terwijl de deuren van het KMSKA weer openzwaaiden en de eerste bezoekers konden kennismaken met de bijzondere collectie, architectuur en museumzalen, trokken buiten klokken en trompetten het gratis openingsfestival op gang. Twee dagen lang genoot jong en oud van de vele verrassende optredens en de boeiende gesprekken op het podium met als presentatortrio Riadh Bahri, Kirsten Lemaire en Bieke Ilegems.

Er stonden dat weekend ook heel wat optredens en opvoeringen op de agenda. Het orkest La Passione, het 120-koppige koor deCHORALE, de hiphopdansers van Joffrey Anane, Tutti Fratelli, de Koninklijke Balletschool Antwerpen, Stef Kamil Carlens, 2manydj’s, een 200-koppig koor van kinderen uit de buurtscholen, het Antwerp Symphony Orchestra, het Vlaams Radiokoor, de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans, Het Zesde Metaal,… : allemaal stonden ze op het podium waar ze, met het museum op de achtergrond, het beste van zichzelf gaven.

De artistieke performances werden afgewisseld met een stoet van praatgasten waaronder minister-president Jan Jambon, burgemeester De Wever, KSMKA-directeur Carmen Willems, tv-maker Arnout Hauben en nog veel meer persoonlijkheden uit de kunst- en cultuurwereld.

Dit alles mee op poten zetten was een enorme productionele en logistieke uitdaging. Sylvester leidde het geheel in goede banen en liet alles vlot verlopen zodat het openingsfestival een bijzonder schoon feest geworden is dat de grandeur van het nu al wereldvermaarde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen extra in de verf zette.

www.sylvester.be