Hangar K studenten

Hangar K en onderwijsinstellingen wil Kortrijkse studenten aanzetten tot ondernemerschap

KORTRIJK - Deze week nog gaat Start@K van start met een hybride kick-off evenement. Het nieuwe initiatief focust op ondernemerschap bij studenten en biedt over verschillende locaties een aantrekkelijk programma aan met interessante sprekers.

 Start@K is een nieuwe en unieke samenwerking tussen Stad Kortrijk, Hangar K en de vier onderwijsinstellingen Howest, KU Leuven Campus Kulak, Universiteit Gent Campus Kortrijk en Hogeschool Vives. Start@K maakt deel uit van een ruimer netwerk van initiatieven in de Vlaamse studentensteden die met de ondersteuning van het Agentschap Innoveren en Ondernemen inzetten op het bevorderen van ondernemerschap bij (studerende) jongeren.

Start@K helpt studenten hun ondernemend potentieel ( of talent, indien dit duidelijker is) te ontdekken en te ontwikkelen. Meer nog, studenten die reeds tijdens het studeren de ambitie hebben om een eigen bedrijf op te starten kunnen met hun idee of  concept terecht bij Start@K. Naast persoonlijke begeleiding zal Start@K een waaier van ondersteunende activiteiten opzetten gaande van inspiratiesessies, netwerkmomenten, workshops tot coaching van professionals. Hangar K wordt dé centrale fysieke ondernemende hub voor dit project. Met Elise D’haeseleer werd er vanuit Hangar K ook een coördinator aangesteld om Start@K in goede banen te leiden en als centraal aanspreekpunt naar student-ondernemers te functioneren.

Volgens Kelly Detavernier, schepen van onderwijs is het de bedoeling om aan studenten alle kansen aan te reiken om snel te kunnen schakelen bij de opstart van hun eigen bedrijf. "Onze stad ademt ondernemerschap en we willen studenten ook zo snel mogelijk hun weg laten vinden in de ondernemerswereld", aldus Detavernier. "In dit traject gaan we intens samenwerken met de vier onderwijsinstellingen en aan de studenten vanuit Hangar K een professionele begeleiding aanbieden.”

Voor elk wat wils

Op het kick-off event gaan een aantal student-ondernemers het gesprek aan met residents van Hangar K over, hoe kan het anders, ondernemerschap. Zo gaan Anjo Wychuyse (Jungle) en Jotte Malisse (Whitee) het gesprek aan met Marie Van Den Broeck (MyAddOn) en Gunter Ghysels (Get Driven). Daarnaast zullen er ook twee keynotes plaatsvinden: Hassan Al Hilou komt zijn verhaal brengen over hoe hij zijn eerste eigen onderneming al op 15-jarige leeftijd uit de grond stampte. Daarnaast zal ook de Belgische ontwerper Lowie Vermeersch vanuit Italië de studenten digitaal vertellen over hoe hij zijn eigen designstudio oprichtte waarmee hij onder meer voor Ferrari heeft gewerkt.

Vincent Vanderbeck, algemeen directeur van Hangar K, ziet het kick-off event als een inspiratie- en motivatie moment. "Inspiratie is er eigenlijk online al genoeg te vinden, dus we wilden het verschil kunnen maken met dit evenement", aldus Vanderbeck. "Een live beleving blijft belangrijk bij dit soort initiatieven. Onze sprekers zijn steeds beschikbaar voor vragen, dus live aanwezig zijn geeft zeker voordelen. Kijk je toch liever van thuis? Dan kan je via de streaming volgen.”

Naast de inspirationele sessies wordt het verhaal compleet gemaakt met een muzikale noot. Vanuit De Stroate, de lokale Kortrijkse hiphopacademie, zal geluidskunstenares Thào Quyên haar talent tussen de talks door laten horen.

De plaatsen voor dit kick-off evenement zijn beperkt tot 150 deelnemers, verdeeld over drie zalen. Geïnteresseerden kunnen zich registreren via https://bit.ly/3l1ctkN vanaf vandaag. De kick-off van Start@K vindt plaats op 8 oktober vanaf 18u in de evenementenruimtes van Hangar K en JC Tranzit. Alle info vind je op de Facebookpagina van Start@K: https://www.facebook.com/StartatK/  Het event zal via de Facebookpagina gestreamd worden voor wie er niet kan bij zijn.