dierendonck vader en zoon

Hendrik Dierendonck opent nu ook Carcasse-restaurant in Knokke

KNOKKE - Knokke-Heist krijgt er binnenkort een culinaire attractie bij met Carcasse. Hendrik Dierendonck, de bekende slager met een diepe passie voor vlees, tekent voor de uitbreiding naar de mondaine kustgemeente. Carcasse staat bekend als een zaak waar superieur vlees wordt geserveerd. Van de eigen boerderij aan de rand van Veurne naar het bord. 

Carcasse neemt zijn intrek aan het bekende Oosthoekplein en moet voor een nieuwe eetervaring zorgen in het qua restaurants zo al goed bediende Knokke. In deze fase zoekt Dierendonck volgens de lokale media nog steeds naar enthousiaste professionals om het team te versterken. De selectie gaat alle kanten uit: een zaalmedewerker, een maître, een chef, een chef de partie of een barman, iedereen is welkom.

Het betreft - naast de thuisbasis in Sint-Idesbald (Koksijde) - het tweede West-Vlaamse vleesrestaurant van Hendrik Dierendonck. Hij heeft het zelf over een al langer gekoesterde droom die nu uitkomt. Eerder dit jaar werd Carcasse bekroond met de prestigieuze titel van het op drie na beste steakrestaurant ter wereld.

Dierendonck staat niet alleen bekend voor zijn vleesrestaurant, maar ook voor zijn eigen beenhouwerijen (aan de Westkust, in Kortrijk en 2 in het Brusselse). De slager uit Veurne heeft net zoals de onlangs overleden peetvader Henri Renmans en via uitgekiende marketing het beroep van beenhouwer een opwaartse push gegeven.