Coppens Rika 2

House of HR gooit zich met bekwame spoed op overnames in de Duitse zorgsector

ROESELARE - Rika Coppens, CEO van het Roeselaarse House of HR, had het beloofd en ze houdt woord: ook in 2023 zou de dienstengroep onverminderd doorgaan met overnames. Opnieuw wordt de steven gewend richting Duitsland, waar het West-Vlaamse HR-bedrijf zich meer en meer manifesteert als 'incontournable' in de sector van de gezondheidszorg. House of HR (3 miljard euro omzet) wordt in meerderheid (55 procent) gecontroleerd door het Amerikaanse Bain Capital, een megaspeler in de private equity. De resterende 45 procent zit in handen van het management (25 procent) en van Conny Vandendriessche en de Franse groep Naxicap (de vroegere meerderheidsaandeelhouder).

In Duitsland werd, na twee eerdere overnames (Avanti en LD), nu ook een akkoord bereikt met Pluss, een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in het zoeken van medewerkers in de gezondheidszorg en de sociale dienstverpleging. Via Pluss kunnen verpleegsters, sociale hulpverleners of zelfs artsen aan de bak komen.Daarnaast worden ook  arbeiders of bedienden begeleid richting de arbeidsmarkt.

De Duitse mededingsautoriteiten moeten nog groen licht geven maar dat zou naar verwachting geen probleem mogen zijn. Het hoofdkantoor van Pluss bevindt zich in de noordelijke havenstad Hamburg, maar het Duitse bedrijf is aanwezig in alle uithoeken van het land, en dat met liefst eigen 48 kantoren. Pluss, opgericht in 1984, is goed voor een omzet van plus minus 157 miljoen euro.

In 2022 tekende House of HR voor liefst 16 overnames. Op dat pad wil CEO Rika Coppens – recent winnares van de titel Manager van het Jaar – gewoon doorgaan. De zorgsector krijgt daarbij grote aandacht, gezien de steeds grijzer wordende Europese bevolking.