Nieuws West-Vlaanderen Howest analyseert de toekomst van gaming

Howest analyseert de toekomst van gaming

Howest analyseert de toekomst van gaming

KORTRIJK – In 2019 organiseerde de VRT onder de naam Media Fast Forward samen met 6 universiteiten en/of hogescholen, 5 sessies in 5 steden. Tijdens deze on tours gaan academici, experts, VRT-professionals en studenten met elkaar in dialoog over de grote uitdagingen binnen de media en technologische sector. De bijeenkomst in Kortrijk, georganiseerd door Howest, kon op veel belangstelling rekenen.

Media Fast Forward in Kortrijk ging door met als centraal Fortnitisation. In welke mate biedt Fortnite een scenario voor de toekomst van de media? Fortnite is in geen tijd uitgegroeid tot een van de populairste games ter wereld. Tijdens de sessie wilde VRT in dialoog gaan met Howest-studenten en professionals uit de game- en mediasector. Op het event waren er keynotes en cases van onder meer Rogier De Langhe (economiefilosoof, UGent), Olivier Van Duüren (auteur The Dualarity), Rani D’Hulster (gaming innovation lead, VRT), Bouba Kalala (Studio Brussel) en Rik Leenknegt (Howest).

Nadien konden de deelnemers zich samen met Bouba Kalala en Vincent Van Quickenborne laten onderdompelen in een VR experience of battlen tegen een Fortnite professional. Het evenement werd mee mogelijk gemaakt door Signpost (het bedrijf van de Kortrijkse schepen voor Economie Arne Vandendriessche), HP Omen, The Park, Telenet en Game Mania.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.