Vermandere Desinfectiezuil

Inox specialist Vermandere ziet orderboek uitpuilen met totaal nieuw product

GULLEGEM -  Vermandere uit Gullegem voelde de impact van de coronacrisis quasi onmiddellijk. Als fabrikant van dampkappen en inox maatwerkmeubelen levert het bedrijf onrechtstreeks voornamelijk aan de zwaar getroffen horeca. Zaakvoerders Benjamin Vandorpe en Karel Lafosse zijn echter niet de personen om bij te pakken te blijven zitten en zagen meteen een markt voor desinfectiezuilen. Het orderboek is amper bij te houden.

De desinfectiezuil is niet zomaar een paaltje met daarop een handpompje met alcoholgel, maar een volledige set bestaande uit een robuuste inox zuil met handenvrije automatische dispenser op batterijen en een starterskit alcoholgel.
Met de in-huis knowhow en productiemogelijkheden werd op welgeteld één week tijd een prototype gemaakt en een webshop (www.webshop-vermandere.be) gelanceerd. “De eerste dagen was er voorzichtige interesse via de webshop”, aldus Karel Lafosse, één van de twee zaakvoerders van Vermandere. “Maar het is pas echt beginnen ontploffen toen het product opgepikt werd op een forum voor apothekers. Die wisten het hygiënische handenvrije gebruik en de stijlvolle uitstraling te appreciëren. Drie weken na de lancering heeft 1 op 10 Belgische apotheken de desinfectiezuil al besteld."
Niet alleen in de apothekerswereld loopt het storm. Intussen hebben de West-Vlaamse desinfectiezuilen ook al hun weg gevonden naar winkels zoals Slagerij Dierendonck of AD Delhaize, en bedrijven zoals Barco. "We zijn er in geslaagd om de ganse coronaperiode door te blijven werken, zonder iemand op economische werkloosheid te moeten sturen”, zegt een trotse Benjamin Vandorpe, mede zaakvoerder van Vermandere. "Meer zelfs, om aan de vraag te kunnen voldoen, is Vermandere nu op zoek naar twee bijkomende lassers.“