Lebon junior in ambassade Kazachstan

Kazachstan en Kirgizië ontdekken de waarde van West-Vlaamse ondernemers

ROESELARE - De Roeselaarse ondernemers Joseph J Lebon (AlliA) en Patrick Maselis (Maselis) krijgen de komende dagen allebei een eretitel. Ze worden benoemd tot ere consul van respectievelijk Kazachstan en van Kirgizië. 

De titel van ere consul heeft de nodige diplomatieke waarde, en ook meer dan dat. Van ere consuls wordt verwacht dat ze het 'zendland' helpen promoten in Vlaanderen. Dit niet alleen bij officiële ceremonies maar evenzeer praktisch. Hierbij kan gedacht worden aan het versterken van de culturele maar ook de economische banden tussen beide landen of aan het aantrekken van investeringen. Niemand beter dan door de wol geverfde ondernemers om een en ander te helpen realiseren.

Joseph J Lebon werd recent al door de Kazachse ambassadeur Aigul Kuspan in zijn ere ambt bevestigd. Vrijdagavond wordt in Roeselare een receptie georganiseerd om de titel en de benoeming in de verf te zetten. Topondernemer Patrick Maselis staat ook bekend als wereldreiziger en heeft een cultureel-economische bagage om u tegen te zeggen. Dat is zelfs doorgedrongen tot in de Kirgizische hoofdstad Bishkek.