Knokke zeedijk

Knokke is vanaf 2019 gaststad voor grootste vastgoedbeurs van België

KNOKKE – De kruim van de Belgische vastgoedwereld geeft elkaar vanaf volgend jaar rendez-vous in Knokke. De beurs REALTY – goed voor een 7.000 bezoekers op twee dagen – verhuist van Brussel naar West-Vlaanderen. Het stadsbestuur ziet er de voorbode in van de uitbouw van Knokke tot congresstad.    

REALTY is hét vastgoedevent van het jaar voor professionals in België en Luxemburg. Het is zowat de tegenhanger van de MIPIM in Cannes. De vakbeurs is de voorbije jaren meer dan ooit uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor vastgoedondernemers en beleidsmakers. Al tien jaar lang gaat het event steevast in de hoofdstad door, in Tour & Taxis. Maar vanaf 2019 krijgt de beurs een compleet nieuw elan en kiest REALTY heel bewust voor een nog exclusiever kader. “De badstad biedt gewoon een ideaal kader”, aldus Mathieu Van Marcke, algemeen directeur van REALTY. “De beurs zal zowel indoor (casino) als outdoor (langs de promenade) worden georganiseerd.”

Volgens burgemeester Leopold Lippens en het stadsbestuur van Knokke-Heist heeft de kuststad de ambitie om een échte congresstad uit te bouwen. “Het is de bedoeling dat kapitaalkrachtige klanten hier niet alleen kunnen netwerken maar ook kunnen genieten”, aldus Lippens. “Met REALTY, dé referentie qua vastgoedevent, zetten we een grote stap in die richting.”