Nieuws West-Vlaanderen Knokkenaar Antoine Geerinckx verkoopt zijn milieu adviesbureau CO2Logic aan Zwitserse megagroep

Knokkenaar Antoine Geerinckx verkoopt zijn milieu adviesbureau CO2Logic aan Zwitserse megagroep

Knokkenaar Antoine Geerinckx verkoopt zijn milieu adviesbureau CO2Logic aan Zwitserse megagroep

KNOKKE – Het Zwitserse South Pole koopt het van origine West-Vlaamse CO2Logic van de West-Vlaamse ondernemer en milieupionier Antoine Geerinckx. Het is een stap voorwaarts want South Pole staat inzake milieu advies wereldwijd aan de top. Geerinckx heeft van een vlotte energietransitie een levenswerk en een professionele uitdaging gemaakt.    

Antoine Geerinckx begon destijds in Knokke maar week naderhand met zijn klimaatadviesbureau CO₂Logic snel uit naar de hoofdstad, omdat er daar eenmaal meer business lag te wachten. Overnemer South Pole zou naar eigen zeggen de grootste klimaatconsultant ter wereld.

CO₂Logic, opgericht door Antoine Geerinckx, was 15 jaar geleden een van de pioniers in klimaatadvies voor bedrijven. Het bedrijf telt 40 mensen, hoofdzakelijk ingenieurs, die bedrijven helpen en integraal begeleiden bij het verminderen van hun uitstoot van broeikasgassen, inclusief de mogelijkheid van compensatiemaatregelen. Geerinckx legde op vijftien jaar tijd al een bijzonder mooi parcours af. CO₂Logic gaat er prat op dat het zowat de helft van de bedrijven uit de Bel-20 tot zijn klantenkring mag rekenen. in als klant.

Nieuwe kansen

South Pole telt 500 werknemers, is wereldwijd actief en is goed voor een omzet van bijna 100 miljoen euro. Antoine Geerinckx zou na de overname van zijn bedrijf ook een kleine aandeelhouder worden bij South Pole, zo laat hij in de media verstaan, evenwel zonder details bekend te maken. Klimaatadvies is meer dan ooit in. Denk maar aan de Europese Green Deal en aan het positieven milieudiscours van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.