Nieuws West-Vlaanderen Kustjongen Rudy Provoost is voortaan de stem en het gezicht van ondernemend Vlaanderen

Kustjongen Rudy Provoost is voortaan de stem en het gezicht van ondernemend Vlaanderen

Kustjongen Rudy Provoost is voortaan de stem en het gezicht van ondernemend Vlaanderen

OOSTENDE – Rudy Provoost werd deze week officieel geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van Voka Vlaanderen. Hij volgt Antwerpenaar Wouter De Geest op. Provoost is geboren en getogen in Oostende. Hij wil de ondernemersgemeenschap helpen geven waar ze recht op heeft: respect en een context waarin ondernemerschap maximaal en optimaal kan gedijen.  

“Waar ik als Voka-voorzitter naar wil streven, is blijvende economische en maatschappelijke impact. Daar wil ik de komende drie jaar samen hard aan werken”. Met die woorden heeft Rudy Provoost tijdens een ledenbijeenkomst officieel de fakkel overgenomen van Wouter De Geest als voorzitter van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Ruim 300 ondernemers, politici en decision makers woonden de Voka voorzitterswissel bij in Tour & Taxis in Brussel. Onder andere premier Alexander De Croo en Vlaams minister-president Jan Jambon namen het woord. In zijn maidenspeech zei  Rudy Provoost dat Voka drie belangrijke taken heeft: belangen behartigen, bruggen bouwen en krachten bundelen. “Na alle gesprekken die ik de afgelopen weken met mensen binnen en buiten de organisatie heb gevoerd, ben ik er meer dan ooit van overtuigd dat we met Voka het draagvlak en de slagkracht hebben om economische en maatschappelijke impact te hebben”, aldus Provoost in een fel betoog. “We reiken de hand naar de politiek om als volwaardige partner mee onze verantwoordelijkheid te nemen om de grote socio-economische uitdagingen samen aan te pakken.”

Veelzijdige loopbaan

Met Rudy Provoost als opvolger van Wouter De Geest kiest Voka voor een veelzijdige ondernemer en bestuurder met internationale ervaring in diverse sectoren. Innovatie, transformatie en groei lopen samen met digitalisering, duurzaamheid en gezondheid als rode draden doorheen zijn loopbaan. Dat blijkt alvast uit zijn loopbaan en cv (zie hieronder).

Wie is Rudy Provoost?

  • °16 oktober 1959, Oostende
  • Gehuwd, drie kinderen
  • Master Psychologie – UGent (1982), Master in Management – Vlerick Business School (1983), Executive Master in Change – Insead (2020)
  • 1984-1987: Procter & Gamble
  • 1987-1992: Canon
  • 1992-2000: Whirlpool – diverse internationale managementfuncties
  • 2000-2011: Koninklijke Philips – lid raad van bestuur (2006-2011), CEO Philips Consumer Electronics (2004-2007), CEO Philips Lighting (2008-2011)
  • 2012-2016: Rexel – CEO en bestuursvoorzitter
  • Heden: bestuursvoorzitter bij Jensen-Group, lid raad van bestuur bij Elia, Pollet Water Group en Vlerick Business School, commissaris bij Randstad, en senior advisor, investor en mentor bij groeibedrijven en in een private equity en venture capital context.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.