Vermeersch Louis

Lowie Vermeersch verlegt alweer de grenzen in automobielland

KORTRIJK - Lowie Vermeersch staat al jaren bekend als creatief brein in de autowereld. Dat heeft hij onder meer te danken aan zijn opgemerkte passage bij het Italiaanse autodesignbureau Pininfarina, waar hij nieuwe modellen tekende voor onder meer Ferrari en Maserati. Nu maakt Vermeersch, CEO bij het Italiaanse bureau GranStudio, zijn reputatie opnieuw waar met de (Australische) auto van de toekomst: een wagen die niet elektrisch wordt aangedreven maar via zonnepanelen. Lowie Vermeersch werd op 9 mei 1974 geboren in Kortrijk en groeide op in Meulebeke.

Vermeersch doet zijn verhaal in het blad Sabato. Zijn grensverleggende project kreeg de naam Lightyear One mee en werd zopas door het gereputeerde Time Magazine uitgeroepen tot 'best innovation of 2019'. Als de Tesla op zo korte tijd zoveel opgang kan maken, dan staat hetzelfde succes allicht ook Lightyear te wachten. Het nieuwe automerk is Australisch en de verwachtingen zijn hoog gespannen, ook al gaat het nog maar om een eerste en tweede model die behoorlijk futuristisch ogen.

Lowie Vermeersch nam, zijn faam getrouw, het ontwerp voor zijn rekening. "Wie deze auto koopt, zal rondrijden met een toekomstvisie", zegt Vermeersch in Sabato. "Als je de Lightyear One ziet, dan begrijp je dat meteen. Elke auto zegt iets over zijn berijder. Een Lightyear zal je een goed gevoel geven. Niet alleen vanwege de esthetiek en de schoonheid maar ook vanwege dat waar de auto voor staat."

Het Australische merk Lightyear zal vanaf 2021 zijn eerste modellen leveren. Bij het pas gestarte Australische bedrijf werken nu al 120 mensen. Op termijn wordt eerste de Amerikaanse markt geviseerd, dan moet Europa volgen binnen enkele jaren. De prijs voor de modelwagen is nu nog hoog, maar door meer verkoop moet die prijs spectaculair dalen.