Sticomax NL

Machinebouwer Sticomax op overnamepad in Nederland

STADEN - De West-Vlaamse machinebouwer Sticomax heeft de Nederlandse RVS (roestvrij staal) technoloog ViwateQ® overgenomen. is specialist in geavanceerde oppervlaktebewerkingstechnologie voor RVS-machines en -constructies. Onlangs verwierf Sticomax al de licentie voor de ViwateQ® finishing-technologie, een innovatieve vervanger van glasparelstralen die de reiniging van hun machines voor de voedingsindustrie aanzienlijk verbetert. Sticomax Holding (140 medewerkers) is de overkoepelende structuur boven Stumaco (Staden), Intocon (Ieper) en Romonta (Katwijk aan Zee, Nederland). 

Met de acquisitie stelt de machinebouwer de technologie breed open voor de markt en versterkt zijn positie als marktleider in hygiënisch ontworpen RVS-transportsystemen, machines en constructies.

De ViwateQ® -technologie verwijdert de oxidelaag en ongewenste verontreinigingen van RVS en aluminium constructies zonder beitsproces. Dit zorgt voor een microscopisch gladder oppervlak dat sneller en efficiënter te reinigen is en waarop voedselresten minder blijven kleven. Het verbetert de hygiëne en efficiëntie voor voedselverwerkende bedrijven aanzienlijk doordat de kans op kruiscontaminaties en blokkades drastisch vermindert en reinigingsstilstanden gereduceerd worden.

Geleidelijke uitrol

“Ons doel is om de ViwateQ® Finishing technologie, die tot nu toe zorgvuldig en geleidelijk werd geïntroduceerd, nu breed beschikbaar te maken onder licentie.”, zegt Lode De Boe, CEO van Sticomax (links op de foto). “Hierdoor kunnen alle bedrijven die streven naar een topfinish voor hun RVS en aluminium constructies, profiteren van deze innovatieve technologie. We zijn ervan overtuigd dat de integratie van de ViwateQ®’s expertise en technologieën de moderne voedingsindustrie zal helpen om nog efficiënter, hygiënischer en veiliger te opereren.”