Matexi Gaetan Hannecart

Matexi legt mooi parcours af met double digit groei

WAREGEM – Matexi zette in 2017 voor het derde jaar op rij een stevige groei neer. De buurtontwikkelaar verkocht vorig jaar 1.437 wooneenheden. De totale omzet bedroeg in 2017 348,4 miljoen euro. Dat is een groei van 11,2 procent tegenover 2016.

In 2014 deelde Matexi haar ambitie om op middellange  termijn de activiteiten te verdubbelen. “We hebben intussen talrijke uitdagende binnenstedelijke ontwikkelingen en reconversies gerealiseerd en gaan die opgebouwde ervaring blijven inzetten”, zegt CEO Gaetan Hannecart. “Hierbij staan duurzaamheid en buurtwerking hoog op onze  agenda. De voorbije decennia hebben we veel kennis en ervaring verworven op vlak van ruimtelijke ordening, architectuur, betaalbaar wonen en duurzaamheid. Met de ontwikkeling van binnenstedelijke projecten in quasi elk van de 32 centrumsteden van het land willen we die expertise optimaal inzetten om voormalige stadskankers en verloederde industriële sites om te vormen tot levendige buurten.”

Met een totale omzet van meer dan 348 miljoen euro wist de grootste residentiële ontwikkelaar van het land weer een sterk resultaat neer te zetten. In totaal verkocht Matexi 700 woningen, 737 appartementen, en 146 vrije bouwgronden. “We zijn goed op weg om onze doelstelling tot verdubbeling te halen, en dat uit zich zowel in het aantal opgeleverde woningen als in de omzet”, zegt COO Rik Missault.

Welkom in de buurt

Sinds 1945 biedt Matexi aan iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto “Welkom in de buurt” wil Matexi met elk project bijdragen tot buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken. Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). Met ruim 350 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 600 buurten in 300 steden en gemeenten. Sinds haar oprichting realiseerde Matexi meer dan 38.000 woningen, of grosso modo het aantal woningen van steden als Kortrijk of Mechelen.