Bel&Bo_CharlotteMrMichelPauline-9900000000079e3c

Michel Delfosse (66) geeft bij Bel&Bo de fakkel door aan zijn dochters Charlotte en Pauline

DEERLIJK - De bekende en kleurrijke West-Vlaamse retailketen Bel&Bo, goed voor ruim 95 shops in heel het land, krijgt een andere aandeelhouder. Michel Delfosse heeft zijn participatie doorverkocht aan de volgende generatie. In de praktijk zullen dochters Charlotte en Pauline ook het dagelijks management op zich nemen. Charlotte als CEO, Pauline als hoofd van de aankoopdienst. Bij Bel&Bo werken om en bij de 600 mensen. Het bedrijf werd al meermaals opgenomen in de lijst van beste Belgische werkgevers. 

"We zijn voor mijn opvolging niet over één nacht ijs gegaan", aldus Michel Delfosse. "Medewerkers en familie vertrouwen Charlotte voor de volle 100% als sturende kracht. Door het bedrijf in familiehanden te houden, creëer je stabiliteit en vertrouwen. Haar energie, nauwkeurigheid en enthousiasme zijn kwaliteiten die een sleutelrol zullen spelen in de toekomst van Bel&Bo".

Change is de enige constante

De gloednieuwe CEO, die al geruime tijd meedraaide, heeft een heldere visie en missie voor de komende jaren, waarbij verdere digitalisering en duurzaamheid speerpunten blijven in het beleid. “Meegroeien met de tijd en tendensen, daarop blijven we onszelf uitdagen", aldus Charlotte. “Het zijn nog steeds uitdagende tijden in de modesector, maar ik kijk optimistisch naar de toekomst. Bel&Bo is een gezond bedrijf en wil blijvend tegemoetkomen aan de noden van de klant. Verandering is de enige constante. In het kader van digitalisering zullen interne processen geoptimaliseerd worden en voor de consument gaan we de shopervaring perfectioneren, zowel in het winkelpunt als op de webshop."

Het belang van het milieu

In het DNA van Bel&Bo zit in elke keuze en elke collectie duurzaamheid verweven. Daarop wil Charlotte Delfosse de komende jaren verder sterk inztten. Het bedrijf is lid van de Fair Wear Foundation, een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor de verbetering van werkomstandigheden in de textielindustrie. Ook het Bel&Back-programma - waarbij textiel een nieuw leven krijgt - is al jaren een vaste waarde.

De kledinginzameling gebeurt in samenwerking met vzw “We Make Hope” (vroeger: Wereld Missie Hulp). Zij sorteert de kledij en de herbruikbare stukken gaan naar hun tweedehandswinkels. De niet-herbruikbare items worden samen met Wolkat en andere partners verwerkt tot nieuwe toepassingen zoals de Bel&Bo-draagtas. Daarnaast experimenteert het met het vervaardigen van draad uit gerecycleerde kledij. “We werken stap voor stap, dag na dag, verder aan het verduurzamen van onze producten en materialen”, onderstreept Charlotte (links op de foto).