Tailor Steel 24

Nederlandse staalmultinational wil 300 jobs creëren tegen 2026: “Niets boven West-Vlamingen.”

HOOGLEDE - Het Nederlandse 247TailorSteel, fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en plooidelen, heeft zopas zijn gloednieuwe fabriek geopend in Hooglede. TailorSteel is een specialist op het terrein van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen.  In Europa wil het bedrijf zonder meer marktleider worden. “De mentaliteit van de West-Vlamingen past bij onze organisatie: gewoon doen, en geen te grote woorden”, zegt het management in Het Nieuwsblad.

Hooglede is de zesde locatie van 247TailorSteel, dat ook twee vestigingen in Nederland en drie in Duitsland beheert. “Dit is een mijlpaal in de reis van het bedrijf”, aldus plant manager Guy Van Leeuwen. “Er was een droom en een visie, en die worden nu werkelijkheid in België. Met een sterk team en innovatieve ideeën willen we blijven het verschil maken in onze sector. Daarnaast willen we een positieve invloed hebben op de industrie en de maatschappij. Duurzaamheid is een belangrijk thema en we zetten ook hard in op een aangename werkplek voor ons personeel. Hier moet je graag werken en je kunnen ontwikkelen voor de toekomst.”

Op vandaag werken er in Hooglede 54 arbeiders en een tiental bedienden. In 2026 moeten er 300 medewerkers aan de slag zijn, en dat in een regio met bijzonder weinig werkzoekenden. “Toch verloopt onze aanwerving vlot”, gaat Van Leeuwen verder. “We proberen het verschil te maken met een aangename werkomgeving, met orde en netheid en met veel aandacht voor het welzijn van de werknemer.”

foto: Het Nieuwsblad/Mediahuis