Nieuws West-Vlaanderen Obligatielening van Bekaert kent verbluffend succes

Obligatielening van Bekaert kent verbluffend succes

Obligatielening van Bekaert kent verbluffend succes

KORTRIJK – De Zwevegemse multinational Bekaert heeft op welgeteld één dag het geld bijeen gekregen voor zijn obligatie. Dit is zeer uitzonderlijk bij uitgifte van obligaties maar Bekaert heeft kennelijk een patent op snelle inschrijvingen, zoals het eerder (2019, 2011) al bewees. Het gaat dit maal om een uitgifte van obligaties op 7 jaar tijd met een beoogd bedrag van 200 miljoen euro.

De Bekaert obligatie-uitgifte werd dus na één dag vervroegd afgesloten. Beleggers en particulieren konden inschrijven vanaf 9 oktober 2020. In overleg met BNP Paribas Fortis, ING en KBC, de joint lead managers, werd vrijdagavond al beslist om de inschrijvingsperiode vroegtijdig af te sluiten.

Taoufiq Boussaid, CFO van Bekaert, was een gelukkig man met de bijeengezamelde 200 miljoen euro: “De snelle en succesvolle onderschrijving van de obligaties is een signaal van het vertrouwen in de solide reputatie en sterkte van Bekaert”, zei hij. “We danken onze beleggers voor dat vertrouwen en zullen de inkomsten van de obligatielening aanwenden om onze gezonde balans en schuldlooptijd verder te versterken”.

75 procent van de obligaties werd bij particuliere beleggers geplaatst en 25 procent van de obligaties bij gekwalificeerde beleggers. BNP Paribas Fortis plaatste 25%, ING 25% en KBC 25% van het pakket bij de particuliere beleggers. De obligaties zullen nu effectief worden uitgegeven op 23 oktober 2020 en zullen genoteerd worden op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels. De verwachte betaaldatum is 23 oktober 2020. Een obligatie is niets meer dan een lening die aan een vooraf bepaalde rentevoet moet worden terugbetaald, in casu door Bekaert dus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.