Feel good boek

Ondernemer Arne Hermans wijst de ‘feel good’ weg met eigen boek

INGELMUNSTER - De zoektocht naar écht geluk was misschien nooit zo groot als nu. Het inspireerde de West-Vlaamse zakenman en ondernemer Arne Hermans om er meteen maar een boek over te schrijven. Muziek en wijn vormen daarbij de rode draad.

Arne Hermans is een gewezen zakenadvocaat die koos voor de businesswereld. Hij is actief in de vastgoedsector en de wijnhandel als zaakvoerder van Feelgoodwines, een bedrijf dat samen met het gekende wijnhuis Mario in Ingelmunster actief is. Op die manier is hij in West-Vlaanderen relatief bekend.

Zopas verscheen van hem Feel Good (de g-spot van geluk. Het boek werd uitgegeven door de West-Vlaamse boekenuitgever Johan Vergote van Bibliodroom uit Meulebeke. Het werd een bijzonder boekje met een bijzondere kijk op geluk. Het zakenleven maakt onomwonden deel uit van zijn verhaal.

Als er iets is waar ieder van ons om geeft, dan is het wel geluk, aldus de auteur. In de strikte betekenis van het woord is het iets wat uit de lucht komt vallen. Wie het wat ruimer ziet, weet dat het tot op zekere hoogte ook maakbaar is. Notoire denkers prediken steeds meer dat het onze plicht is gelukkig te (willen) zijn. "Arne Hermans staat erg bewust in het leven", aldus uitgever Johan Vergote. "Nadenken over wat geluk inhoudt, maakt daar onomwonden deel van uit. Gaandeweg ontwikkelde hij hierop een eigen kijk."

De schrijver identificeerde vijf ‘G’s die het geluk behoorlijk beïnvloeden: gezondheid, geld, groots dromen, gemoedsrust en geliefden. Aan de hand van zowel de inspiratie van anderen als eigen ervaring en verdieping analyseert hij elk thema. Hij schetst daarbij pragmatisch de factoren die volgens hem een rol spelen om gelukkig te zijn. Muziek en wijn vormen
goedlachs de rode draad doorheen het hele boek.

info: www.bibliodroom.be