Nieuws West-Vlaanderen Oostendenaar Felix Van de Maele (Collibra) pakt uit met eretitel in Brussel

Oostendenaar Felix Van de Maele (Collibra) pakt uit met eretitel in Brussel

Oostendenaar Felix Van de Maele (Collibra) pakt uit met eretitel in Brussel

OOSTENDE – Trends detecteert al twintig jaar de snelst groeiende bedrijven, de zogenaamde Trends Gazellen. De editie 2021 ging deze week van start met het klassement voor Brussel. In de categorie grote bedrijven is het data mining bedrijf Collibra de winnaar. Collibra is het bijzonder succesrijke bedrijf van Oostendenaar Felix Van de Maele. West-Vlaanderen boven dus in de hoofdstad. 

De ambassadeur van de Brusselse Gazellen bij de grote bedrijven is Collibra. Felix Van de Maele (amper 36) wil met zijn software grote multinationals helpen om het beste te halen uit de berg data waar ze op zitten. Zo speelt Collibra in op de data-explosie die bedrijven meemaken.

Collibra, opgericht in 2008, is aan een sterk internationaal groeiparcours bezig en wist al de groten der aarde (onder wie Mark Zuckerberg) aan te trekken als co-financiers. In 2019 was het softwarebedrijf de eerste Belgische eenhoorn, een start-up gewaardeerd op meer dan een miljard dollar. In april vorig jaar bedroeg de waardering al meer dan 2 miljard dollar. Het leverde oprichter en CEO Felix Van de Maele al verschillende nominaties op voor de Trends Manager van het Jaar.

Overname na overname

Collibra heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en kantoren in New York, Australië, Tsjechië, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Het heeft meer dan 650 mensen in dienst en behaalde in 2019 een omzet van 120 miljoen dollar met een groei van 80 procent. Voor coronajaar 2020 zou de groei een stuk lager liggen, maar nog altijd rond 40 procent met een omzet van ongeveer 170 miljoen dollar.

Begin deze maand nam Collibra het Amerikaanse bedrijf OwIDQ over, dat gespecialiseerd is in de kwaliteitscontrole van gegevens. Dat is zijn tweede overname in de Verenigde Staten na de overname van SQLdep in 2019.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.