Dreams Lab

Partena Professional opent ‘starterswinkel’ in Kortrijk

KORTRIJK - Na een succesvolle eerste editie in Brussel lanceert Partena Professional een tweede Dreams Lab Pop-Up Store, deze keer in Kortrijk. Het lab richt zich tot startende ondernemers in de retailsector die hun product willen uittesten alsook ondernemers die bijvoorbeeld al een webshop beheren, maar nog geen fysieke winkel. Tevens zijn ondernemers die al een fysieke winkel in een andere regio uitbaten ook welkom. Kortom de deuren staan open voor zowel klanten als ondernemers die klant willen worden bij het Sociaal Verzekeringsfonds van Partena Professional.

Partena Professional (195 miljoen euro omzet, 1.800 medewerkers) ondersteunt en begeleidt starters, middelgrote ondernemingen en grote ondernemingen bij hun administratieve processen, juridisch advies en HR-beleid.

Het dienstenbedrijf opent nu een tweede Dreams Lab Pop-Up Store, dit maal in Kortrijk. Beginnende ondernemers krijgen hier de kans om hun project gratis uit te testen in een realistische omgeving. Onder begeleiding van de experten van Partena Professional worden ze volledig klaargestoomd voor de daadwerkelijke lancering van hun project. “Dankzij onze gepersonaliseerde begeleiding trachten we de slaagkans van de ondernemers te maximaliseren en bijgevolg hun ondernemersdromen waar te maken", aldus Marijke Coussement, project manager Dreams Lab Pop-Up Store.

Al doende leren

Het doel van deze Pop-Up Store is starters de mogelijkheid te bieden hun project volledig gratis te testen in een fysieke winkelruimte en dus zo de financiële kopzorgen die gepaard gaan bij het huren van een winkel weg te nemen. Zo kunnen de starters zich ten volle concentreren op de verkoop van hun product of dienst.

De deelnemers moeten dus geen huur, waarborg, kosten van nutsvoorzieningen of een commissie op hun verkopen betalen. Bovendien kunnen ze ook gratis gebruikmaken van een betaalterminal en ontvangen ze gratis coaching tussen hun aanwezigheid in de Pop-Up Store. De Pop-Up Store is een fysieke winkelruimte waarin verschillende deelnemers tegelijkertijd hun project kunnen uittesten. Op die manier kunnen ze in een realistische en tegelijkertijd ook een flexibele en vooral veilige setting hun project aftoetsen met behulp van experts. Hier krijgen ze ook de kans om te netwerken met potentiële klanten. De deelnemers komen op deze manier ook met andere ondernemers in contact en kunnen zo van elkaar leren en feedback geven.

De tweede Dreams-Lab pop-up Store zal een onderkomen vinden in het hart van Kortrijk (Steenpoort 9) vlakbij het winkelcentrum K en in de buurt van het station (Steenpoort 9). De deelnemers kunnen gedurende minimum één maand instappen. Verder dienen ze ook minstens 3 dagen per week aanwezig te zijn in de Pop-Up Store. Alle projecten, met uitzondering van de uitbating van horeca, kunnen hieraan deelnemen.