Vyncke Dieter Top West-Vla

Peter en Dieter Vyncke tonen zich als milde weldoeners

HARELBEKE - Peter en Dieter Vyncke van het gelijknamige bedrijf traden, samen met hun ouders, op als gastheren voor de netwerkorganisatie Top West-Vlamingen. In aanwezigheid van circa 150 leden van het netwerk, toonden ze zich ook als sociale weldoeners en gaven aan (4) verschillende sociale doelen 10.000 euro weg.

Het netwerk Top West-Vlamingen komt vier maal per jaar bijeen en bestaat uitsluitend uit decision makers uit de bedrijfswereld, de politieke wereld en de cultuur- en sociale sector. Ondernemers maken evenwel de meerderheid uit. Ooit werd het netwerk door het Franstalige weekblad Le Vif bestempeld als één van de machtigste netwerkorganisaties van het land.

Peter Vyncke, die in het najaar en op vrijwillige basis naar Singapore verhuist om de zaken van daaruit aan te sturen, vond het zijn plicht om een soort 'afscheidsfuif' te organiseren voor de Top West-Vlamingen. Informeel en informatief, tussen vrienden en bekenden zeg maar. Peter en zijn broer Dieter, die samen het familiebedrijf leiden, namen de gelegenheid te baat om ook iets te doen voor mensen die minder kansen krijgen in de maatschappij, zoals Peter Vyncke het noemde. "Het is maar normaal dat wij ondernemers ook oog hebben voor de bredere problemen in de maatschappij", aldus Peter Vyncke. "Dat zijn ook de levenswaarden die we van onze ouders hebben meegekregen in de opvoeding."

Op het podium werden in totaal vier cheques 'uit eigen zak' weggeschonken aan organisaties die het ruimschoots verdienen. 1.000 euro werd bezorgd aan Wings for life en To walk again. 1.000 euro ging naar Superkrachtig Lekker/Powah. Finaal werd 8.000 euro overgemaakt aan Rotary Kortrijk Groeninghe voor de projecten Agape en de Zonnebloem.