PIA Robin Beens

PIA Group laat versterking aanrukken voor managementteam

ROESELARE - Robin Beens, de voormalige directeur kmo's bij SD Worx, maakt sinds vrijdag 1 december deel uit van het managementteam van PIA Group Belgium. Hij neemt er de rol van Chief Operating Officer (COO) op. De West-Vlaamse accountancy- en advisorygroep krijgt hierdoor versterking van een specialist in de kmo-sector met bakken ervaring in het begeleiden van succesvolle ondernemers.

Als COO moet wordt Robin Beens een spilfiguur worden in de samenwerking en de ondersteuning van de 44 Belgische vestigingen van PIA Group Belgium.

“Ik kijk er naar uit om samen te werken met de verschillende PIA-kantoren en hen te helpen bij het realiseren van hun plannen”, vertelt hij. “Zeker omdat we die samenwerking vanuit een unieke positie ingaan. In tegenstelling tot andere accountancygroepen behoudt PIA Group het lokale DNA van elk kantoor dat tot de groep toetreedt. Dat is een unieke propositie die ook een bijzondere, positieve dynamiek creëert. Mijn doel is om niet alleen de ambities van PIA Group, maar ook de ambities van alle medewerkers waar te maken. Ik wil hun bondgenoot en sparringpartner zijn.”

Van thuis uit

Robin zegt dat hij van thuis uit al gebeten is door de kmo-sector. "Omdat mijn ouders zelfstandigen zijn, besefte ik al vroeg dat een accountant meer dan alleen maar met cijfers bezig is", zegt hij. "Hij/zij is een vertrouwenspersoon en dat triggerde me. Ook het luik ‘accountancy’ uit mijn MBA aan de Vlerick Business School zette me aan het denken. Ik wou hier steeds meer over weten. Zo kreeg ik een echte klik met de accountancysector."

Tot hiertoe combineerde Nathalie Calle haar rol als COO met die van CEO. Nu geeft ze de COO-fakkel door aan Robin Beens. PIA Group werd in 2012 opgericht in België door Steven Brouckaert. De groep is actief in de Benelux en telt meer dan 60 kantoren en 1.200 medewerkers.