Plopsaland

Plopsa zwaait met bonussen voor kandidaat-werknemers

DE PANN - In tijden van krapte op de arbeidsmarkt dringen creatieve oplossingen zich op. De Plopsa Group voert vanaf heden een ‘sign-on bonus’ in voor alle vaste vacatures. Hiermee wil de groep potentiële werknemers overtuigen om voor Plopsa te kiezen door een bonus toe te kennen bij ondertekening van het contract. Deze bonus kan, afhankelijk van het contract, tot 10.000 euro oplopen.

Naast maaltijdcheques, resultaatbonussen, groepsverzekering, wil Plopsa vanaf heden met een ‘sign-on bonus’ werken, een incentive die wordt uitbetaald op het moment dat een nieuwe werknemer het contract effectief ondertekent. “We zijn enorm aan het groeien en dus constant op zoek naar talent om samen met ons alle projecten te realiseren", aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. "Naar het voorbeeld van de sportwereld besloten we dan ook om een sign-on bonus toe te passen. Hiermee willen we de job aantrekkelijker maken voor potentiële medewerkers en de concurrentie voor zijn. We weten dat dergelijke bonussen soms aan professionals op middle tot topmanagement niveau gegeven worden, maar we wilden dit doortrekken op alle niveaus voor vaste functies zoals boekhouding, HR, ICT, enzovoort. Zo geven we deze mensen aan het begin van hun carrière, wanneer ze het geld het beste kunnen gebruiken, een financieel duwtje in de rug.”

De sign-on bonus wordt uitgereikt en uitbetaald na ondertekening van het contract, bij het uitbetalen van het eerste volledige maandloon. De bonus is bovendien variabel en wordt wekelijks herzien in functie van het aantal reacties om zo beter op vraag en aanbod in te spelen. Wie bij Plopsa aan de slag mag, maakt kans om al snel 1.000 tot 10.000 euro extra te krijgen.

Plopsa, de themapark divisie binnen Studio 100, baat 7 themaparken (waaronder dat van De Panne) uit die gemiddeld goed zijn voor zo’n 3 miljoen bezoekers per jaar.

info: www.plopsajobs.be