Betamedics-azdelta

Privaat medisch centrum Betamedics en AZ Delta helpen bedrijven in hun strijd tegen corona

ROESELARE - In de schaduw van het nieuwe AZ Delta bindt ook het 'medisch bedrijf' Betamedics volop de strijd aan tegen corona. Betamedics is een privaat medisch centrum van zaakvoerder Tiemen Darras (afkomstig uit Oostduinkerke), die samen met zijn echtgenote Liesje Sobry (uit Roeselare) aandeelhouder is. Het bedrijf speelt alleen of in samenwerking met AZ Delta een belangrijke rol in de bestrijding van Covid-19 in de bedrijfswereld. Een staaltje onversneden West-Vlaams ondernemerschap maar dan in de zorgsector.  

Het medisch centrum biedt, naast klassieke bloedanalyses, onder meer ook een alternatieve accommodatie aan voor consultaties van diverse medische specialiteiten buiten de ziekenhuismuren. "Wij geloven sterk in de meerwaarde van privéconsultaties, zowel voor de geneesheer-specialist als voor de patiënt", luidt de thesis van Betamedics. "Heel wat artsen kiezen op vandaag om een vaste stek in het ziekenhuis te combineren met een private praktijk."

Naast het vastgoedgedeelte heeft Betamedics een unieke inhoudelijke samenwerking opgezet met de dienst Laboratoriumgeneeskunde van AZ Delta. Bedoeling is om bedrijven actief te ondersteunen in de huidige COVID-19 crisis. "We beogen hiermee de noden te dekken van bedrijven tijdens de exitfase, dit met de nodige aandacht voor de creatie van een virusveilige werkomgeving voor de werknemers", aldus Tiemen Darras. "De bedoeling is meervoudig: een versneld en efficiënte heropstart van de bedrijven helpen realiseren, groepsbesmettingen en werkverzuim proberen te vermijden en ook klanten helpen gerust stellen."

Hulp bij corona uitbraak

Betamedics heeft binnen zijn muren alles om staalafnames te kunnen doen. Het testpanel, met 3 componenten, is state-of-the-art. AZ Delta zag de voorbije tijd meer dan 1.400 gehospitaliseerde Covid-19 patiënten voorbij komen en deed meer dan 35.000 uitgevoerde diagnostische 'neustesten'.

De afnames voor 'corporate covid testing' vonden plaats in de lokalen van Betamedics, maar kunnen onder passende voorwaarden ook doorgaan in het bevragend bedrijf. Betamedics leidt alles in goede banen zodat de dienst Laboratoriumgeneeskunde van AZ Delta zich kan focussen op het uitvoeren van hun testen, en de wetenschappelijke duiding en besluitvorming van de resultaten.

De screening is voorlopig nog enkel bestemd voor bedrijven en wordt dus nog niet aangeboden aan particulieren. Ook is er een duidelijke richtlijn die stelt dat er geen zieke werknemers getest kunnen worden. Zowel de afnames als de resultaten worden met uiterste discretie behandeld en de werknemer is op elk moment vrij om te beslissen om deze testen te laten uitvoeren én/of de resultaten mee te delen aan de werkgever.

info: https://www.corona-screening.be