Grootmoeders-Koffie-CEO 20

Provincie roept nog eens 12 West-Vlaamse producten uit tot streekproducten

BRUGGE - Twaalf producten kregen de erkenning van 100% West-Vlaams streekproduct en zeven verkooppunten mogen voortaan hoevewinkel 100% West-Vlaams genoemd worden. Het aanbod van 100% West-Vlaams breidt hierdoor uit binnen de categorieën koeken, chocolade, koffie, honing, zoet broodbeleg en streekbiertjes. De erkende producten hebben stuk voor stuk een band met de streek en worden geproduceerd in West-Vlaanderen. De hoevewinkels bieden kwaliteitsvolle 100% West-Vlaams producten aan met een verhaal die met veel liefde en vakmanschap vervaardigd worden.

In de Westhoek kreeg koffieproducent Coffee Matubu uit Oostvleteren twee erkenningen voor hun Coffee Castar en Café l’Auguste. Belinda’s Kitchen uit Koksijde krijgt een erkenning voor hun kaaskoekje met kaas van De Moerenaar, ook een 100% West-Vlaams hoeveproduct. Ook de ambachtelijke lukken van De Vredestuin uit Passendale en de honing van Patrick Caestecker uit Ieper komen op de lijst. Duin & Polder Den Uytkant uit Diksmuide kreeg drie erkenningen: voor hun Uytkanterbier, choco en choco met geitenmelk.

In de Leiestreek zijn er erkenningen voor Grootmoeders Koffie uit Gullegem voor hun Coureur Espresso en voor Chocolatier Vandenbulcke uit Kortrijk voor hun Praline Cortryck en Paardenkopjes. In het Brugse Ommeland zijn de Zwevezeelse Florentientjes van Brood & Banket Danny uit Zwevezele voortaan 100% West-Vlaams streekproduct.

Zeven hoeveproducenten zijn voortaan ook 100% West-Vlaams. In de Westhoek zijn dat Hoeveslagerij ’t Lindenhof in Koekelare, ’t Drevehof in Hollebeke (Ieper), Over Vlees in Alveringem en Kapelleweidehof in Sint-Pieters-Kapelle (Middelkerke). In de Leiestreek zijn Demyfruit uit Geluwe (Wervik) en hoeveslagerij Basile Ten Hove uit Kerkhove (Avelgem) voortaan erkende verkooppunten, net zoals het Sint-Amandshof in Pittem in het Brugse Ommeland.

Met de nieuwe erkenningen breidt het aanbod van 100% West-Vlaams uit binnen de categorieën koeken, chocolade, koffie, honing, zoet broodbeleg en streekbiertjes. 100% West-Vlaams is een kwaliteitslabel waaraan men de echte hoeve- en streekproducten (h)erkent. Producten met het label 100% West-Vlaams zijn authentiek, ambachtelijk gemaakt, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit. De verschillende partners Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Inagro vzw en Unizo West-Vlaanderen werken actief mee aan het label en het concept. Zowel hoeve- als streekproducenten maken kans op het kwaliteitslabel.