Revor pakt uit met honderd procent circulair product

KUURNE - Revor, de West-Vlaamse fabrikant van bedden en matrassen, heeft zijn 100% circulaire matras voorgesteld op de Interzum beurs in Keulen. Een echte innovatie binnen de sector richting duurzaam en milieubewust produceren. “We werken intussen al meer dan twee jaar aan de ontwikkeling van de circulaire matras en hebben gedurende deze periode inmiddels verschillende versies op de markt gebracht om aan de uiteenlopende wensen van de retailers en consumenten te voldoen,” vertelt zaakvoerder Jan Maes.

De laatste en verbeterde versie van de matras werd voorgesteld op het Trend Forum van de Interzum beurs in Keulen terwijl de vorige versie eerder al de innovatie award kreeg op de Meubelbeurs van Brussel in 2021.

Revor werkt voor deze ontwikkeling samen met partner Niaga®, die hen begeleidde in het volledige proces van circulair design en de gepatenteerde click-unclick adhesive  aanlevert die essentieel is om de matras te kunnen produceren. De  click-unclick adhesive van Niaga® verliest zijn werking na opwarming, waardoor alle lagen van de matras eenvoudig van elkaar te scheiden zijn. Elke laag kan vervolgens apart gerecycleerd worden tot nieuwe, evenwaardige grondstoffen. Met de gerecycleerde grondstoffen wordt vervolgens een nieuwe matras gemaakt. Zo behouden grondstoffen hun complete waarde.
De matras is volledig opgebouwd uit slechts 2 grondstoffen, metaal en polyester. Hiermee worden alle verschillende onderdelen van de matras vervaardigd. Van de volledige kern tot het kleinste detail in de matrashoes zoals bijvoorbeeld de ritssluiting.

Product met een paspoort
 
De circulaire matras is een matras met een paspoort. Op het label van de matras kan je een QR-code terugvinden die doorverwijst naar het productpaspoort. Het paspoort biedt volledige transparantie in hoe de matras is samengesteld en van waar de verschillende grondstoffen komen. Het vertelt ook hoe je de matras kunt terugsturen aan het einde van zijn levensduur, wat uiteindelijk één van de belangrijkste stappen is bij een Circulair product.

Revor, het bedrijf van de dynamische CEO Jan Maes, heeft hiermee een belangrijke stap gezet op weg naar een circulaire economie en bewijst dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van comfort, kwaliteit of ergonomie. "Met onze nieuwe circulaire matrassen biedt ons bedrijf een innovatief en duurzaam product dat bijdraagt aan een betere toekomst voor onze planeet", besluit Maes.