BrightAnalytics-3

Roeselaarse BrightAnalytics waagt zich nu ook boven de Moerdijk

ROESELARE - Na de eerste vijf succesvolle jaren in België, steekt het West-Vlaamse fintech bedrijf BrightAnalytics de grens over naar Nederland. “Een logische volgende stap in onze groei”, zegt co-founder Olivier Seynhaeve. “Enerzijds omdat we er na 5 jaar helemaal staan met ons product en ons bedrijf. We zijn er nu echt op uit om ook buiten België ons groeiverhaal verder te zetten. Anderzijds hebben we in Nederland het voordeel van de taal. We hopen er sneller te leren hoe we ons product ook in het buitenland in de markt zetten.”

BrightAnalytics ontwikkelde een online platform voor de geconsolideerde rapportering van financiële en operationele cijfers. Het zet data uit verschillende bronnen om in heldere, intuïtieve management rapporten die voor iedereen inzichtelijk zijn. “Dat BrightAnalytics rapporten voor iedereen binnen de organisatie bruikbaar zijn, horen we vaak als feedback", vertelt Olivier Seynhaeve. "Ook de CEO’s, raden van bestuur en kaderleden werken er zo nodig dagelijks mee om de vinger aan de pols te houden en strategische beslissingen gefundeerd te kunnen nemen. Op dat gebruiksgemak voor iedereen zetten we trouwens sterk in. Want wij zijn ervan overtuigd dat hoe meer mensen een duidelijk inzicht hebben in de prestaties van het bedrijf, hoe meer groei kan gerealiseerd worden."

Van Roeselare naar Rotterdam

Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Olivier, samen met Merijn Demuynck en Lode Bogaert in Hooglede, tegen Roeselare. “Vandaag telt ons team zo’n 20 super enthousiaste toppers, maar er is nog veel plaats voor nieuw sales, marketing en IT talent. En zeker voor extra sales power in heel Vlaanderen, daar zijn we nog actief naar op zoek” zegt Olivier er graag bij.

In België werken heel wat grote bedrijven uit verschillende sectoren met het rapporteringsplatform zoals Serax, Essentiel, Absolute Jobs, Codit, J. Cortes, Stas, Vivaldis en Libeert. Nu de eerste Nederlandse klanten aan boord zijn, zal BrightAnalytics de deuren van een kantoor openen in Rotterdam. De eerste beurzen in Nederland staan begin oktober al op de agenda. “We vliegen er meteen met het hele team en met héél veel goesting in”, voegt Olivier er nog stralend aan toe.