Rotary Groeninghe actie corona

Rotary-ondernemers tonen gul hart

KORTRIJK - In samenwerking met Rotary Groeninghe Kortrijk - een serviceclub met overwegend ondernemers uit de regio als leden- hebben vijf restauranthouders een initiatief op touw gezet voor de minst bedeelden uit de maatschappij. In coronatijden een sociaal initiatief met dubbel zoveel waarde.

Het initiatief en het idee kwamen van de Rotary-leden zelf. Het werd een warme actie voor 250 eenzamen of alleenstaanden uit Kortrijk, Wevelgem, Zwevegem en Lendelede. Ook de lokale burgervaders steunden het initiatief. De doelgroep kreeg telkens Rotariër over de vloer die een feestmaaltijd kwam schenken, klaargemaakt door 5 bekende restaurants uit de streek. De deelnemende eethuizen waren La Cantinne, Walle 111, Vol-ver, Le CouCou  en L’envie, zonder uitzondering zaken die zelf ook hard worden getroffen door de huidige crisis.

Het selecteren van de eenzamen gebeurde door de stad en het OCMW, en uiteraard met voldoende discretie. Er wordt bekeken door Rotary Groeninghe en door enkele collega’s van andere serviceclubs om dezelfde actie in de komende weken nog eens te herhalen. Want de respons was zeer enthousiast, warm en hartelijk.