Desimpel Sam

Sam Desimpel haalt 100 miljoen euro kapitaal op om te herinvesteren in grote investeringsfonden

KORTEMARK - De West-Vlaming (Kortemark) Sam Desimpel heeft met zijn Brusselse private equity fonds Top Tier Access (TTA) liefst 100 miljoen euro kapitaal opgehaald bij Vlaamse en Brusselse investeerders. Het is de tweede maal dat Desimpel dit doet. In 2020 kon hij al 40 miljoen euro ophalen. De bedoeling is om het ingezamelde geld te herbeleggen in grote private equity fondsen.   

Sam Desimpel is de zoon van wijlen Luc Desimpel. Deze laatste, broer van Aimé Desimpel zaliger, gooide zich al in tempore non suspectu op investeringen in andere bedrijven. Hij deed dat destijds via de familiale holding Tosalu, met een verwijzing naar de eerste letters in de namen van zijn drie kinderen, waaronder dus Sam. De appel valt met andere woorden niet ver van de boom.

Top Tier Access werd opgericht in het onzalige coronajaar 2020. Het investeringsfonds haalde toen via een eerste ronde 40 miljoen euro op om in andere private-equity fondsen of in durfkapitaalverschaffers te beleggen. Een groot deel van dat geld werd al in fondsen van grote internationale investeringsgroepen geïnvesteerd. Nu heeft Sam Desimpel het ronde bedrag van 100 miljoen euro uit de markt gehaald, en dat bij niet nader genoemde investeerders. De investeerders willen vooral hun geld zien opbrengen.

Volgens Sam Desimpel (zie foto Mediahuis) kan dat best door het ingezamelde geld te herinvesteren in grote internationale private equity fondsen genre het Britse CVC, het Scandinavische EQT, BC Partners of Apax.