Dekeyster xavier-MOH

Slechts twee West-Vlaamse bedrijven in Deloittes top 50 van IT-snelgroeiers

BRUGGE - Deloitte België publiceerde zopas de Technology Fast 50, de lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van  België. De Technology Fast 50-award gaat naar het snelst groeiende technologiebedrijf in België op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar. Deloitte maakt de uiteindelijke winnaar bekend tijdens de Awards Ceremony op 14 november 2019.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking van 14 november vindt het Fast 50 Business Forum plaats. Keynote spreker Tammy Erickson, London Business School, zal waardevolle inzichten delen over ‘The Future of Work’. Tijdens de matchmaking, dat zal plaatsvinden gedurende het Business Forum, zal Deloitte de netwerken van technologieondernemers stimuleren door start-ups samen te brengen met corporates, familiebedrijven, investeerders en ondernemers. Met deze ‘matchmaking’ wil Deloitte dus kruisbestuivingen stimuleren en de technologische innovatie hier in België nog sterker aanmoedigen.  “De Technology Fast 50 ranking bewijst dat de Belgische scale-up wereld  heel succesvolle  innovatieve en disruptieve ondernemingen telt", zegt Nikolaas Tahon, managing partner Deloitte Private en programma leider van Deloitte's Technology Fast 50. "Door hun disruptieve aanpak met focus op schaalbaarheid, de juiste teamspirit in een globale wereld, blijven de Belgische start-ups een pioniersfunctie vervullen in de (nabije) toekomst."

Naar gewoonte, goede of slechte, is West-Vlaanderen vrij beperkt vertegenwoordigd in de toch wel prestigieuze lijst. De twee notoire uitzonderingen op die algemene lijn zijn Mitch De Geest van het Brugse Citymesh en Xavier Dekeyster van DX-Solutions uit Harelbeke. Citymesh installeert draadloze netwerken en kan bogen op heel wat referenties in binnen- en buitenland. DX-Solutions helpt kmo's en middelgrote ondernemingen naar een hoger technologisch niveau.

Klanten dienen

In 2005 richtte Xavier Dekeyster DX-Solutions op. Op vandaag neemt Xavier vooral de leiding op strategisch niveau en heeft hij zich omringd met een gespecialiseerd en vooral gepassioneerd team van ~30 personen. "Waar wij voor leven? Dagelijks bezig zijn met onze klanten om deze beter, sneller en simpelweg future proof te maken en dat het liefst op een innovatieve manier", zegt Xavier Dekeyster. "Hoe wij dat doen? Door de sterke doe-mentaliteit van het team en door onze klant centraal te stellen in alles wat we doen. Zo werken we al onze projecten uit met een agile-aanpak. We geloven dat we alleen op die manier de beste interactie tussen de teamleden kunnen creëren en het snelst tot het best mogelijke eindproduct kunnen komen. Bovendien vergt deze aanpak constante communicatie met en feedback naar de klant en zo komt een echt partnership tot stand."