Book’u

Starter in de kijker: Book’u helpt zelfs planning Tomorrowland organiseren

KORTRIJK - Als student werkte Dieter Vanthournout vaak op evenementen of in de horeca en daar kwam hij voor het eerst in contact met de problemen bij het opmaken van een goede personeelsplanning. De communicatie verliep niet optimaal, beschikbaarheden opvragen was tijdrovend, structuur aanbrengen was niet evident. De werknemersplanning is nu nog vaak een manueel proces. De start-up Book'u wil met zijn zelf geschreven software bedrijven helpen bij een efficiënte en kostenbesparende planning. 

"Nu werken heel wat zaakvoerders nog via Excel, WhatsApp, of Facebookgroepen om hun werknemers aan te sturen", aldus Dieter Vanthournout. "Met Book’u kan je via enkele muisklikken alle werknemers aanspreken en gaat de planning zoveel vlotter. Daarnaast realiseert onze software ook een enorme tijdsbesparing in de administratie. Book’u automatiseert Dimona aangiftes en we koppelen met verschillende sociale secretariaten, zoals ADMB, Securex, Wij Helpen, EasyPay of SD Worx. We zorgen dat de werkgever in één systeem zijn volledige planning en loonadministratie kan aansturen.”

Het jonge bedrijf bedient nu klanten over het hele land, en daar zijn al grote namen bij zoals zoals Carré, Diedjies, Parkingboys.be, Bierkasteel (Brouwerij Vanhonsebrouck), Ultimate Services, Jazz Middelheim of Festival van Vlaanderen. Book'u heeft drie jaar na de opstart al zeven mensen op de payrol. De start-up houdt kantoor in het Vives Innovation Centre te Kortrijk. “We zijn ook trots dat er deze zomer opnieuw heel wat werkkrachten op Tomorrowland aangestuurd worden via onze tool", aldus Vanthournout. "Dit gaat van parkingboys tot zelfs alle medewerkers die de bars bemannen. Dit is toch een planning van meer dan duizend man per dag.”

Ambitie te koop

De start-up is heel ambitieus. “De komende maanden willen we nog sneller gaan accelereren, we zijn dus nog op zoek naar mensen die samen met ons willen groeien", aldus de zaakvoerder. "We hebben ook onze zinnen op nieuwe markten. Naast evenementen zetten we ook volop in op horeca, retail en industrie. Kortom: elke kmo met een uitdagende of uitpuilende planning kan bij Book’u terecht."