PIA Wallonie

Steven Brouckaert (PIA Group) duikt nu ook op in Wallonië

ROESELARE - De West-Vlaamse (Roeselare) accountancy- en adviesgroep PIA heeft er al een sterk overnameparcours opzitten in Vlaanderen en Brussel en ook daar is het eindwoord nog niet gezegd. In afwachting heeft sterke man Steven Brouckaert (links op de foto) nu ook zijn eerste stappen gezet in Wallonië. PIA is vandaag in zijn sector de Belgische nummer drie. Baltisse, de investeringsgroep van Filip Balcaen, is deelachtig in het verhaal en de sterke opmars van PIA. 

De voorbije 5 jaar verdubbelde het aantal merken van PIA Group in Vlaanderen en Brussel tot 36, goed voor bijna 1.000 jobs. Ook in Nederland telt de groep na anderhalf jaar aanwezigheid in de markt 5 merken, samen goed voor 16 vestigingen en circa 500 medewerkers.

Eerder waren al een aantal Franstalige kantoren uit Brussel tot de snelste groeier in de markt toegetreden. Maar THG Bruxelles uit Waals Brabant is, ondanks wat de naam doet vermoeden, het eerste 100% Waalse accountantskantoor waar PIA instapt. Voor Steven Brouckaert is dit maar een begin. “Ook in de Franstalige markt is onze combinatie van schaalgrootte met behoud
van lokale eigenheid uniek", aldus Brouckaert. "We betreden deze nieuwe markt dan ook met grote ambities.”

Brede aanpak

THG is gevestigd in Lasne en wordt geleid door Gilles Gondry. Het kantoor werd opgericht in 1987 en groeide dankzij overnames uit tot een belangrijk accountancy- en advisorykantoor in Waals-Brabant met meer dan 800 klanten en 31 medewerkers. THG Bruxelles maakt deel uit van een groep van 11 THG-kantoren, verspreid over Frans- en Duitstalig België. In eerste instantie treedt THG Bruxelles tot PIA Group toe. Daarbij blijven de nauwe banden met de zusterkantoren van THG gehandhaafd.

De klanten van THG Bruxelles bestaan vooral uit kmo’s, een aantal grote bedrijven en vrije beroepen. Die vinden in Lasne niet alleen alle boekhoudkundige diensten en fiscale kennis maar ook heel wat bedrijfsadvies, zoals consultancy, payrollservices, M&A-begeleiding, vermogens- en successieplanning, subsidieadvies, enzovoort. Kortom een 360 graden benadering.