TerGroenePoorte_Afbeelding

Ter Groene Poorte denkt ook veggie in de opleidingen

Ter Groene Poorte is de toonaangevende voedingsschool in Brugge. Binnen de diverse opleidingen worden de maatschappelijke trends steeds meegenomen. “Zowel binnen de bakkerij-, slagerij- en hotelschool worden nieuwe accenten en eigentijds trends in de opleidingen verweven”, vertelt algemeen directeur Iris Cornette.

Zo gaan mensen steeds vaker geen of minder vlees eten. “Ook dit nemen wij mee in het lessenpakket. Waarom zou een slager geen lekkere groenteburger kunnen verkopen? Alle expertise is aanwezig. Een moderne slager is een goede kok met oog voor producten die hij kan verkopen aan zijn klanten. Binnen een gezin zie je steeds vaker dat er iemand geen vlees eet. Zorg dan dat je als slager een alternatief kan aanbieden anders gaan je klanten naar de supermarkt.”

Duurzaam beleid

Ook binnen de afdeling Grootkeuken van Ter Groene Poorte houdt men de vinger aan de pols. In samenwerking met Chefs Pro Veggie werden verschillende creatieve gerechten uitgewerkt die thuis bereid kunnen worden of in een omgeving van een grootkeuken.

“Gezond kan ook lekker zijn”, vertelt technisch adviseur Maarten Vanspeybrouck. “Wij voeren een duurzaam beleid in de restaurants van de school. Onze leerlingen krijgen evenwichtige voeding mee die de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houdt. Waarom producten van ver laten komen als we hier zelf prima alternatieven hebben.”

Vlees én veggie

Ter Groene Poorte wil het verschil maken door een vers assortiment aan vlees en veggie naast elkaar aan te bieden. “We willen niemand verplichten en we vinden dat vlees belangrijk blijft in het voedingspatroon. Het bevat belangrijke eiwitten en bouwstenen voor het lichaam, maar we tonen respect in onze bereidingen en in onze opleidingen voor wie liever geen vlees eet.”

Naast de klassieke hotelschool kan je aan Ter Groene Poorte ook voor grootkeukenkok leren. “Het voordeel is dat je later werkt in een vast uurrooster waarbij er ’s avonds meer tijd is voor het gezin en de hobby’s. Een mooie job met werkzekerheid en tal van voordelen.”

Bij Ter Groene Poorte kan je in de bakkerijschool, slagerijschool, hotelschool, grootkeuken en voedingstechnieken starten vanaf 12 jaar. Eens een diploma op zak, kan je op je 18de kiezen uit een waaier aan specialisatiejaren. In juni zijn er verschillende infomomenten. Een overzicht vind je op de website.