vindevogel miami

Top West-Vlamingen schitteren op het scherm

De VRT brengt vanaf eind deze maand een soort variante op "The sky is the limit". Het programma gaat van start onder de noemer "Topservice" en nogal wat West-Vlamingen stelen er de show. Zo onder meer de Kortrijkse modekoning Dominique Vindevogel (ook wel de West-Vlaamse Giorgio Armani genoemd), kunstrestaurateur Frederik Cnockaert uit Wervik, de uit Knokke afkomstige vastgoedmakelaar Inge Demyttenaere die op hoog niveau aan de slag is in de Dominikaanse Republiek of bloemenkunstenaar Tomas De Bruyne uit Ruddervoorde.

Het programma heeft een welbepaald doel voor ogen. Het toont hoe superrijken op hun wenken bediend worden door vaklui, en blijkbaar scoren heel wat West-Vlaamse ondernemers uitmuntend met de combinatie van knowhow en dienstverlening. Niet alleen in eigen land maar tot in het verre buitenland. Zo heeft "flying tailor" Dominique Vindevogel (zie foto) bijvoorbeeld toegang tot zelf enkele buitenlandse koninklijke families. In de jaren negentig kocht hij de Belgische rechten op het merk Butch dat toen op apegapen lag en hij maakte er een nieuw succes van.

Opvallend aan het verhaal van de West-Vlaamse succesondernemers is dat het gaat om self made zakenmensen. Begonnen onderaan de ladder als het ware, maar op eigen benen opgeklommen tot op de hoogste sport. Telkens gaat veel passie hand in hand met een groot doorzettingsvermogen, veel toewijding en hard labeur. De klant staat sowieso centraal in hun handelen en in hun universum. Topservice is vanaf 27 maart op antenne.