Tournee flandrienne boonen

Tournée Flandrienne gaat van start

ZWEVEGEM - Dit weekend wordt het achtdaagse event Tournée Flandrienne op gang gefloten. De eerste editie, die zaterdag start in Zwevegem op de Transfo-site en in aanwezigheid van onder meer Tom Boonen, afficheert uitverkocht. Maar het event gaat nog weken -telkens tijdens het weekend- door op andere locaties, ideaal voor bedrijven. Tournée Flandrienne gaat voor een dubbel doel dat veel bedrijfsleiders zal aanspreken: een meer duurzaam-woon-werkverkeer (dankzij de fiets) en indirect ook steun verlenen aan de vereniging 'Ouders van verongelukte kinderen'.

In totaal staan verspreid over evenveel zaterdagen acht fietstochten op het programma, telkens in aanwezigheid van bekende oud wielrenners zoals -uit onze contreien- Johan Musseeuw of Nico Mattan. Bedrijven kunnen er een heerlijk teambuilding activiteit aan koppelen. Maar het gaat uiteraard ook over de achterliggende filosofie. "Ons project wil bedrijven helpen om hun ecologische voetafdruk te verminderen door in te zetten op een mentaliteitswijziging van de werknemers om zich te verplaatsen", zegt co-initiatiefnemer Bertrand Busschaert. "Een bedrijfswagen is vaak onvermijdelijk om klanten te bereiken omwille van de ligging en de afstand.  Het is echter wel mogelijk om de bedrijfswagen 's avonds op het bedrijf te laten en het woon-werkverkeer met de fiets te doen. We bieden daarom bedrijven en werknemers de kans om gedurende de week van de mobiliteit  één week het woon-werkverkeer met de fiets uit te testen en de voordelen ervan te ontdekken. De belangrijkste voordelen zijn naast het reduceren van de ecologische voetafdruk een bijdrage aan een gezondere leefomgeving door minder uitstoot, leefbare steden en gemeenten door het reduceren van de files en een betere fysieke en mentale gezondheid. Daarnaast organiseren we dus de zaterdagritten die openstaan voor iedereen. Het zou vooral mooi zijn mochten bedrijfsleiders het goede voorbeeld tonen door deel te nemen aan Tournée Flandreiennen, maar ook door eens vaker met de fiets naar het werk te komen."

De opbrengst van Tournée Flandrienne zal tijdens de Warmste Week worden weggeschonken aan de vzw Save (Ouders van verongelukte kinderen).

info: tourneeflandrienne@gmail.com

website: www.tourneeflandrienne.be