Valcke-Prefab-Beton-Management 2020

Valcke Beton doet zijn duit in het zakje voor de lokale economie

IEPER, VLAMERTINGE - Niet alleen de overheden proberen de lokale economie terug aan te zwengelen na een moeilijke periode, ook bedrijven doen benevolent hun duit in het zakje, zoals bouwbedrijf Valcke Prefab Beton dezer dagen bewijst. Elke werknemer van het familiebedrijf krijgt daarom een cadeaubon van 20 euro die ze in Groot-Ieper kunnen spenderen. "De ene zijn uitgave is de andere zijn inkomen", aldus Charles Valcke met West-Vlaamse nuchterheid. "Met dit hefboomeffect hopen we de coronaschade van onze economie te helpen beperken.”

De stad werkt samen met het bedrijf. Diego Desmadryl, schepen Economie van de stad Ieper, heeft het over een mooi initiatief dat de lokale handelaars een welgekomen duwtje in de rug kan geven. Bij Valcke hopen ze dat de 20 euro een aanzet is om meer te consumeren. Mensen kunnen een bezoek aan de winkels terug combineren met een terrasje, een ijsje, eens lekker tafelen, enzovoort. Het geschikte moment dus voor Valcke Prefab Beton om ook met een opbouwend initiatief uit te pakken. Zegt managing director Charles Valcke: “Begin april waren we op zoek naar een manier hoe we het best ons steentje konden bijdragen in deze moeilijke tijden. Vanwege onze sterke lokale verankering wilden we vooral een steunmaatregel lanceren die een lokale impact teweegbrengt.”

Het bedrijf dacht daarom eerst om hun medewerkers de Ieperse Kadobon te schenken. Die is echter bij amper 60 handelaars geldig. “Maar we wilden geen handelaars uitsluiten”, vertelt Charles verder. “Toen lazen we dat Stad Ieper binnenkort een cadeaubon lanceert dat bij quasi alle zelfstandige handelszaken geldig is. De ideale oplossing dus. We contacteerden hen en vanaf dan ging alles in een stroomversnelling”.

Stimulus voor de handel

De cadeaubon, die Stad Ieper ook aan de bevolking uitdeelt, zal vanaf 1 september 6 weken lang geldig zijn. Dat biedt meerdere voordelen. Schepen Diego Desmadryl legt uit: “Tijdens de zomermaanden zullen onze handelaars al veel volk over de vloer krijgen. Zeker nu heel wat gezinnen dit jaar kiezen voor vakantie in eigen land en er is natuurlijk de soldenperiode. Voor ons en voor Valcke is het vooral van belang dat we de handel kunnen stimuleren wanneer mensen traditioneel iets minder consumeren. Vandaar ook de korte periode waarin de bon geldig is. In het geval dat de regering enkele versoepelingen terug moet schroeven, wordt die periode natuurlijk uitgesteld."

Valcke Prefab Beton is een bouwbedrijf gespecialiseerd in voornamelijk agro- en industriebouw en de regionale toelevering van stortbeton. Sinds 1930 beschikt het familiebedrijf in Vlamertinge over een eigen productiesite waar alle betonelementen voor de werf geprefabriceerd worden. Vandaag wordt de zaak schouder aan schouder geleid door vader Carlos Valcke en zoon Charles.