Verilin 23

Verilin mag het Belgische EU-voorzitterschap opvrolijken

HEULE - Verilin (het textielbedrijf uit Heule) mag vanaf 1 januari het relatiegeschenk aanbieden ter gelegenheid van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Dit werd maandag bekendgemaakt op een persmoment in Brussel. Verilin is gespecialiseerd in interieurtextiel.

Verilin is het bedrijf van de uitermate creatieve onderneemster Ilse Dedeken. Zij heeft van innovatieve en hoogstaande textielproductie op basis van linnen (vandaar de naam Verilin) haar handelsmerk gemaakt, en dat niet alleen in eigen land maar ook in het buitenland. In het atelier in Heule staat de liefde voor het product en de passie voor ambacht nog grotendeels voorop, wat van Verilin een wel heel bijzondere kmo maakt.

Het team van Verilin zal het relatiepakket (serviet met broderie van de skyline van Vlaanderen) deze week nog aan de stad overhandigen, een moment van erkenning. Het geschenk zal in Texture ook een prominente plaats krijgen tijdens de eindejaarsperiode. In 2021 won Verilin nog goud op de Henry van de Velde-awards.